Krievija četros mēnešos uz Ukrainu izšāvusi ap 3000 raķešu, norāda Zelenskis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Apšaudīta māja Odesā.
Apšaudīta māja Odesā. Foto: Reuters/ScanPix

Pilna apjoma kara četros mēnešos okupanti uz Ukrainu ir izšāvuši apmēram 3000 raķešu, piektdien, 1. jūlijā, sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, piedaloties preses konferencē Kijivā kopā ar Norvēģijas premjerministru Jūnasu Gāru Stēri.

Prezidents pauda pārliecību, ka šāda Krievijas darbību nežēlība tikai uzsver to, cik pareizi bijuši partneru lēmumi par aizsardzības atbalsta piešķiršanu Ukrainai.

"Pirmām kārtām tas ir aizsardzības atbalsts. Nevienai pasaules valstij nevajag palikt vienai, kad ir tāds ļaunums, kad tas eksistē," uzsvēra Zelenskis.

Viņš atgādināja, ka Krievijas armija naktī uz piektdienu apšaudīja ar raķetēm Odesas apgabalu, trāpot deviņstāvu dzīvojamam namam un atpūtas bāzei Bilhorodas-Dnistrovskas rajona Serhijivkas ciematā. Šajā apšaudē nogalināts vismaz 21 cilvēks, tai skaitā divi bērni, un ievainoti vairāk nekā 30.

"Tas nav izolēts trieciens, un tā nav nejaušība, kā katru dienu masu medijos runā Krievijas Federācija.

Tas ir mērķtiecīgs Krievijas terors pret mūsu pilsētām un ciematiem, mūsu cilvēkiem, pieaugušajiem un bērniem," uzsvēra Zelenskis.

Viņš uzsvēra, ka raķetes "H-22", no kurām viena izraisīja šo traģēdiju, ir paredzētas lietošanai pret lidmašīnu bāzes kuģiem un citiem lieliem karakuģiem, bet Krievijas armija lietojusi šo raķeti pret dzīvojamo namu ar civiliedzīvotājiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu