Skujiņš un Neilands sešdesmitniekā kritieniem bagātā "Tour de France" posmā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Toms Skujiņš
Toms Skujiņš Foto: Agnis Melderis (Latvijas Riteņbraukšanas federācija)

Latvijas riteņbraucēji Toms Skujiņš un Krists Neilands sestdien provizoriski ieņēma 36. un 53.vietu prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" otrajā posmā, kurā uzvaru svinēja nīderlandietis Fabio Jākobsens.

Tūrei turpinoties Dānijā, sportisti sestdien mēroja 202,2 kilometrus, pārvarot trīs ceturtās kategorijas kāpumus un šķērsojot 18 kilometrus garo Lielā Belta tiltu.

Mājiniekiem par prieku visos trīs kāpumu starpfinišos uzvarēja dānis Magnuss Korts ("EF Education-EasyPost"), kurš tādējādi pēc šī posma savā rīcībā ieguvis kalnu karaļa raibo kreklu.

Sacensību gaitā peletonā bija arī vairāki kritieni un vienā no tiem apmēram 40 kilometrus pirms finiša cieta arī Neilands ("Israel - Premier Tech"), kurš gan varēja turpināt posmu. Kritieni bija arī uz Lielā Belta tilta sānvēju dēļ un arī apmēram trīs kilometrus pirms finiša līnijas.

Lielās grupas finiša spurtā uzvaru svinēja Jākobsens ("Quick-Step Alpha Vinyl"), otrais bija beļģis Vouts van Ārts ("Jumbo-Visma"), bet trešais - Skujiņa komandas biedrs, mājinieks Mads Pēdersens ("Trek - Segafredo"). Lielā grupa finišēja četrās stundās 34 minūtēs un 34 sekundēs, bet kritienu dēļ tāds pats finiša laiks ieskaitīts visiem sportistiem.

Līdz ar uzvaru šajā posmā Jākobsens turpina savu atgriešanās stāstu. Aizpērn nīderlandietis piedzīvoja smagu kritienu Polijas tūres sprinta finišā. Viņš salauza žokli un zaudēja visus zobus, taču laimīgā kārtā izglābās no letālām sekām.

Kopvērtējumā par līderi kļuvis van Ārts, kurš par sekundi apsteidz iepriekšējo līderi, savu tautieti Īvsu Lampārtu ("Quick-Step Alpha Vinyl"), kurš arī bija viens no šodien kritienos cietušajiem riteņbraucējiem. Skujiņš ar 42 sekunžu deficītu ir 29.vietā, bet Neilands atpaliek vienu minūti un četras sekundes, kas dod 84.vietu.

Velobraucienu uzsāka 176 braucēji.

Pirmie trīs velobrauciena posmi norisināsies Dānijā. Pirmie pieci būs līdzenuma etapi, kam drīz vien sekos kalnu etaps (septītajā posmā). Smags pārbaudījums būs trīs kalnu etapu sērija no 10. līdz 12.etapam, bet izšķirošā cīņa par uzvaru kopvērtējumā gaidāma 15., 16. un 17.posmā.

Skujiņam, kurš pārstāv "Trek - Segafredo" vienību, šis ir piektais starts "Tour de France" sacensībās, kamēr Neilands "Israel - Premier Tech" komandas sastāvā otro reizi piedalās šajās sacensībās.

Kopā velobraucienā būs 21 posms, uzvarētāju noskaidrojot 24.jūlijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu