Plāno ieslodzījuma vietās to darbiniekiem un apmeklētājiem ļaut uzturēties bez Covid-19 sertifikāta

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Veselības ministrija (VM) plāno ļaut ieslodzījuma vietu darbiniekiem un citām personām, kuras ierodas ieslodzījuma vietā veikt profesionālos pienākumus, kā arī apmeklētājiem uzturēties teritorijā bez Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta, teikts ministrijas saskaņošanai iesniegtajā rīkojuma projektā.

Patlaban minētajām personām ieslodzījuma vietā ir jāuzrāda Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts. Tas nepieciešams, jo ieslodzījuma vietās nodarbinātie pilda sabiedrībai kritiski svarīgus uzdevumus, kā arī atrodas saskarē ar epidemioloģiski īpaši jūtīgu sabiedrības grupu - ieslodzītajiem, kas veselības stāvokļa, ieslodzījuma vietu infrastruktūras un ieslodzījuma izpildes procesa īpatnību dēļ ir uzņēmīgāki pret vīrusu infekcijām, tāpēc šai sabiedrības grupai ir nepieciešama īpaša aizsardzība.

VM skaidro, ka vakcinācija ir drošākais un efektīvākais veids, kā pasargāt sevi no smagām slimības formām un mazināt Covid-19 infekcijas izplatību sabiedrībā. Tāpat vakcinēto un balstvakcinēto cilvēku vidū saslimšana visbiežāk norit vieglākā formā un ar retāku stacionēšanas nepieciešamību.

Tomēr, mazinoties saslimstībai ar Covid-19, ir mazinājušies arī epidemioloģiskie drošības riski ieslodzījuma vietās, norāda ministrijā. Līdz ar to VM rosina ļaut ieslodzījuma vietu darbiniekiem, citām personām, kuras ierodas ieslodzījuma vietā veikt profesionālos pienākumus, kā arī ieslodzījuma vietu apmeklētājiem atrasties ieslodzījuma vietas teritorijā arī bez vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu