Sesks un Francis līderpozīcijā pēc Liepājas rallija pirmās dienas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mārtiņš Sesks
Mārtiņš Sesks Foto: Josef Petru

Latvijas pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis atrodas līderpozīcijā pēc Eiropas rallija čempionāta (ERC) piektā posma - Liepājas rallija - pirmās dienas.

Sestdien autosportisti mēroja sešus ātrumposmus, kuros visos nepārspēta bija mājinieku favorīta Seska ekipāža, kas dzimtenē startē ar "Škoda Fabia Rally2 evo" auto.

Pēc diviem ātrumposmiem par Seska tuvākajiem sekotājiem bija kļuvuši pasaules čempionātā plašu pieredzi guvušais jaunzēlandietis Haidens Padons ("Hyundai i20 Rally2"), kā arī kvalifikācijas uzvarētājs Alberto Batistolli no Itālijas ("Škoda Fabia Rally2"), tomēr trešajā ātrumposmā abas ekipāžas saskārās ar sarežģījumiem, izbraucot ārpus ceļa un zaudējot vērtīgu laiku.

Pēdējā ātrumposmā trešo vietu no rokām izlaida Nils Solans ("Hyundai i20 N Rally2"). Cauras riepas dēļ spāņu braucējs zaudēja gandrīz minūti un izkrita no labāko desmitnieka.

Kopējā ieskaitē vicelīderis, spānis Efrens Jarena ("Škoda Fabia Rally2 evo") zaudē 22,9 sekundes, bet 32,3 sekundes lēnāks ir zviedrs Toms Kristensons ("Hyundai i20 R5 Rally2").

Sesks un Francis sestdien uzvarēja Latvijas rallija čempionāta otrajā posmā.

"Nebiju gaidījis, ka būsim vadībā. Mani pārsteidza mūsu ekipāžas temps rīta ātrumposmos. Bija vairākas vietiņas, kur varējām nobraukt vēl labāk, dažviet biju pārāk drošs. Komanda paveica izcilu darbu, sagatavojot automašīnu. Pēcpusdienā sākumā biju pārāk piesardzīgs. Cenšamies braukt un baudīt ralliju," rīkotāji citē Seska teikto.

Svētdien ekipāžas veiks vēl sešus ātrumposmus.

Sezonas pirmajā pusē liepājniekam izdevās uzvarēt ERC "Open" ieskaitē Azoru salās un Polijā, taču Liepājā viņš šajā ieskaitē nestartē.

Absolūtajā ieskaitē latviešu sportists šobrīd ir 24.vietā, pateicoties septiņiem punktiem Azoru salu rallijā, kur ar krietni mazjaudīgaku automašīnu spēja sasniegt desmito vietu.

FIA Eiropas rallija čempionāta piektais posms "Tet Rally Liepāja" notiks līdz svētdienai, un tā ātrumposmi norisināsies Talsu un Dienvidkurzemes novados.

Šajā sezonā liepājnieku Seska un Franča ekipāža ir startējusi trijos no četriem ERC posmiem, pārliecinoši dominējot ERC "Open" klasē ar Lietuvā bāzētās "Proracing Rally team" vienības sagatavoto "Škoda Fabia Rally2-Kit".

Šosezon Eiropas čempionātā kopā plānoti astoņi posmi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu