Krievija sprādzienos Belgorodā vaino Ukrainu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas pilsētā Belgorodā, kas atrodas apmēram 40 kilometrus no Ukrainas robežas, svētdien notikuši spēcīgi sprādzieni, kuros sagrautas ēkas un gājuši bojā četri cilvēki, bet vēl četri ievainoti, paziņojis Belgorodas apgabala gubernators Vjačeslavs Gladkovs.

Krievijas Aizsardzības ministrija apgalvojusi, ka Krievijas pretgaisa aizsardzība virs Belgorodas esot notriekusi Ukrainas raidītu ballistisko raķeti "Točka-U", kuras atlūzas nokritušas pilsētā.

Ukraina šos apgalvojumus nav komentējusi. Savukārt Ukrainas portāls "Ukrainska pravda" raksta, ka vairāki plašsaziņas līdzekļi pieļauj, ka Krievijas pretgaisa aizsardzība, iespējams, notriekusi Krievijas raķeti, kas lidojusi uz Ukrainu, un tās atlūzas nokritušas uz ēkām.

Gladkovs pavēstījis, ka daļēji sagrautas 11 daudzdzīvokļu mājas un 34 privātmājas, bet piecas privātmājas sagrautas pilnībā.

Ievainoto vidū ir viens bērns, piebildis gubernators.

Arī Gladkovs notikušajā vainojis Ukrainu. Iepriekš viņš apsūdzējis Ukrainu, ka no tās teritorijas apšaudīti ciemi Belgorodas apgabalā, bet aprīlī paziņoja, ka divi Ukrainas helikopteri apšaudījuši naftas bāzi Belgorodā, izraisot ugunsgrēku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu