FOTO un VIDEO ⟩ Prezidents izsaka pateicību uzņēmējiem un organizācijām par iesaisti karā cietušās Ukrainas atbalstam

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Postimees

Svētdienas, 3. jūlija, vakarā Rīgas pilī Valsts prezidents Egils Levits un Andra Levite izteica pateicību uzņēmējiem un nevalstiskajām organizācijām, kas visaktīvāk ir iesaistījušies ziedojumu, atbalsta un labdarības kustībā, lai palīdzētu Ukrainas bēgļiem un karā postītajai Ukrainai.

Kā informēja Valsts prezidenta kancelejā, uzrunājot viesus, Valsts prezidents kopā ar kundzi Andru Leviti pasakās ikkatram no atbalsta sniegšanā iesaistītajiem par pašaizliedzīgo atbalstu, kas sniegts ukraiņu tautai.

"Katrs no jums [..] esat rīkojušies, esat devuši savu ieguldījumu, lai stiprinātu Ukrainu kara grūtībās. Jūsu krietnā rīcība, atbalstu sniedzot, palīdz Ukrainas karavīriem, palīdz ģimenēm bēgļu gaitās vai tiem ukraiņiem, kuri cenšas šajā karā izdzīvot Ukrainā," pauda Levits.

Viņš akcentēja, ka cilvēku palīdzība ir tā, kas kādam ir ļāvusi aizstāvēties no ienaidnieka, kāds ir atradis praktiski nepieciešamās lietas, bēgļu gaitās esot, cits Ukrainā saņēmis ēdienu, medicīnisko palīdzību vai arī psiholoģisku atbalstu.

Levits arī akcentēja, ka Latvijas tautas nostāja ir negrozāma: mēs atbalstām Ukrainu cīņā pret Krievijas iebrukumu, pret Vladimira Putina sākto noziedzīgo karu. Prezidents uzsvēra, ka Krievijas pastrādātie noziegumi pret Ukrainas tautu un pret cilvēcību tiks sodīti un izmeklēti un patlaban divas starptautiskās tiesas ar šo karu nodarbojas un izmeklē.

"Latvijas valsts sniedz visu iespējamo palīdzību Ukrainai - gan politisko palīdzību, gan militāro palīdzību, gan humanitāro palīdzību. Mēs esam Ukrainas aizstāvji visos starptautiskajos forumos," secinājis Levits.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu