Tehnisku likstu dēļ netiek pabeigta Serbijas un Beļģijas basketbola valstsvienību spēle

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: FIBA.com

Svētdien tehnisku iemeslu dēļ netika pabeigta 2023.gada Pasaules kausa kvalifikācijas pirmā posma spēle starp Serbijas un Beļģijas basketbola izlasēm.

Mačs norisinājās Serbijas pilsētas Nišas "Čair" sporta hallē, tomēr tika pārtraukts pēc nepilnām trim minūtēm, kad ēkā radās problēmas ar elektrību. Beļģijas izlase tobrīd atradās vadībā ar 6:3.

Tika nolemts, ka spēle tiks pabeigta pirmdien.

Kā zināms, Serbijas un Beļģijas izlases spēlē vienā grupā ar Latvijas valstsvienību. Latvija vakar ar 93:60 (26:10, 25:13, 19:23, 23:14) pārspēja Slovākiju un kļuva par apakšgrupas uzvarētāju.

A grupā Latvijai ir piecas uzvaras sešās cīņās, pa trim panākumiem piecās cīņās guvušas Beļģija un Serbija, bet Slovākija piedzīvojusi sešus zaudējumus un jau noslēgusi atlases ciklu.

Otrajā posmā A grupas trīs labākās komandas cīnīsies ar B grupas komandām (Grieķiju, Turciju un Lielbritāniju). Pa divām spēlēm notiks augustā, novembrī un 2023.gada februārī. Finālturnīram kvalificēsies trīs labākās komandas no sešām.

12 labākās Eiropas komandas (pa trim no katras otrā posma grupas) iegūs ceļazīmes uz Pasaules kausa finālturnīru, kas 2023.gada septembrī notiks Japānā, Indonēzijā un Filipīnās. Komandas, kas pirmajā posmā grupās paliks ceturtajās vietās, piedalīsies 2025.gada Eiropas čempionāta priekškvalifikācijas turnīrā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu