Policija atkārtoti brīdina par ieguldījumu krāpšanām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Valsts policija

Valsts policijas (VP) Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde atkārtoti brīdina sabiedrību par ieguldījumu krāpšanām, informēja VP.

Paplašinoties dažādu pakalpojumu attālinātai pieejamībai, vienlaikus attīstās arī krāpnieku aktivitātes. Samērā bieži interneta tīmeklī ir pamanāmas ziņas par finanšu līdzekļu ieguldījumu iespējām, solot īsā laikā gūt milzu peļņu, pastāvot niecīgam riskam vai pat bez tā. Realitātē tās ir ieguldījumu krāpšanas.

Krāpnieki, mēģinot ieinteresēt potenciālos upurus uzsākt ieguldīt naudu, izmanto visdažādākos paņēmienus, tai skaitā izstrādā dažāda formāta reklāmas ar dažādu klientu veiksmes stāstiem, taču patiesībā tās ir tikai viltotas atsauksmes.

Pirms pieņemt lēmumu par finanšu līdzekļu ieguldīšanu, jāpārliecinās, vai minētais uzņēmums ir reģistrēts Latvijā, jāiepazīstas ar to darbības veidiem un cita veida informāciju, kas liecina par uzņēmuma darbspējību.

Tāpat nepieciešams pārbaudīt, vai izvēlētais pakalpojuma sniedzējs ir saņēmis Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) licenci, jo, tikai izpildoties šādiem kritērijiem, klientu aizsargā valsts. Informācija par licencētām ieguldījumu pakalpojumu sniedzējiem Latvijā ir pieejama FKTK mājas lapā.

Krāpšanas gadījumā pēc iespējas ātrāk jāinformē sava banka un pēc tam jāvēršas ar iesniegumu tuvākajā Valsts policijas iecirknī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu