Latvijas basketbolisti PK kvalifikācijas otro posmu sāks mājās pret Turciju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dairis Bertāns un Luka Banki
Dairis Bertāns un Luka Banki Foto: FIBA.com

Latvijas vīriešu basketbola izlase 2023.gada Pasaules kausa kvalifikācijas otro posmu sāks ar mājas spēli pret Turciju, ziņo Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Latvijas izlase pirmo posmu noslēdza ar piecām uzvarām sešās spēlēs un uzvarēja A apakšgrupā, bet otro posmu sāks ar trīs panākumiem četrās cīņās, jo mači pret grupas pēdējās vietas ieguvējiem slovākiem netiks ņemti vērā. Otrā posma I apakšgrupā būs jātiekas ar Grieķiju, Turciju un Lielbritāniju.

Otrā posma pirmās spēles Latvijas izlasei būs 25.augustā Rīgā ar Turcijas izlasi un 28.augustā izbraukumā ar Lielbritāniju. Pirms mēneša Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis pauda cerību, ka varēs izlasei palīdzēt augusta spēlēs. Tāpat, ja atļaus veselība, talkā būs gatavs nākt arī Dāvis Bertāns.

Pēc tam 10.novembrī būs jāspēlē izbraukumā ar B grupas uzvarētājiem Grieķijas basketbolistiem, 13.novembrī Rīgā ar Lielbritāniju, 24.februārī izbraukumā ar Turciju, bet 27.februārī Rīgā ar Grieķiju.

I apakšgrupā pa trīs uzvarām četrās spēlēs ir Grieķijai un Latvijai, divas uzvaras ir Turcijai un būs A grupas otrās vietas ieguvējai (Serbijai vai Beļģijai), bet viena uzvara ir Lielbritānijai un būs A grupas trešās vietas ieguvējai (Serbijai vai Beļģijai).

Finālturnīram kvalificēsies trīs labākās komandas no sešām.

12 labākās Eiropas komandas (pa trim no katras otrā posma grupas) iegūs ceļazīmes uz Pasaules kausa finālturnīru, kas 2023.gada septembrī notiks Japānā, Indonēzijā un Filipīnās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu