Aizdomās par žurnālista de Vrīsa slepkavības organizēšanu aizturēts Polijas pilsonis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Dutchmen Photography/Shutterstock.com

Nīderlandē pirmdien, 4. jūlijā, aizturēts 27 gadus vecs Polijas pilsonis, kurš tiek turēts aizdomās par žurnālista Pētera R. de Vrīsa slepkavības organizēšanu.

64 gadus vecais de Vrīss, kurš bija pazīstams ar rakstiem par noziedzību, tika sašauts 2021. gada 6. jūlija vakarā Amsterdamā pie televīzijas studijas. Žurnālists, uz kuru tika raidītas piecas lodes, tika nogādāts slimnīcā, kur pēc deviņām dienām no gūtajiem ievainojumiem nomira.

Aizturētais, kura identitāte netiek atklāta, tiek turēts aizdomās par to personu organizēšanu, kuras nogalināja de Vrīsu, paziņoja prokuratūra. Plašāku informāciju prokuratūra neatklāja, bet norādīja, ka turpina izmeklēt, kurš un kāpēc pasūtīja žurnālista slepkavību.

Pirmo ievērību de Vrīss guva rakstot par miljonāra Fredija Heinekena nolaupīšanu 1983. gadā, bet pēdējā viņa publikācija bija saistīta ar Nīderlandē visvairāk meklēto narkotiku tirgotāju tiesas prāvu.

Aizdomās par de Vrīsa nogalināšanu nepilnu stundu pēc slepkavības tika aizturētas divas personas - 21 gadu vecs Nīderlandes pilsonis Delano G. un Polijas pilsonis Kamils E. Viņi tika aizturēti automašīnā netālu no Hāgas. Automobilī tika atrasts slepkavības ierocis un viņu mobilajos telefonos - īsziņas, kas saista viņus ar slepkavību.

Prokuratūra ir pieprasījusi viņiem mūža ieslodzījumu. Spriedums viņu lietā gaidāms 14. jūlijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu