Teritoriju pie Lielbritānijas vēstniecības Maskavā dēvēs par "Luganskas tautas republikas" laukumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lielbritānijas vēstniecība Maskavā.
Lielbritānijas vēstniecība Maskavā. Foto: E. O./Shutterstock

Krievija lēmusi teritoriju pie Lielbritānijas vēstniecības Maskavā nosaukt par "Luganskas tautas republikas" laukumu, informē Krievijas galvaspilsētas mērija.

Aptaujā, kuru rīkojusi mērija, piedalījušies vairāk nekā 100 000 cilvēku, teikts mērijas paziņojumā.

Tajā sacīts, ka vairāk nekā 65% aptaujāto atbalstījuši "Luganskas tautas republikas" laukuma nosaukuma piešķiršanu teritorijai pie Lielbritānijas vēstniecības gar Smoļenskas krastmalu, kurai pašlaik nav nosaukuma.

Citu variantu vidū bija arī teritorija pie Vācijas vēstniecības konsulārās nodaļas un apzaļumotā teritorija starp Lietuvas un Belģijas vēstniecībām.

Jūnijā Maskavas mērija nosauca teritoriju pie ASV vēstniecības par "Doņeckas tautas republikas" laukumu un oficiāli nomainīja vēstniecības adresi.

Pēc nosaukuma maiņas ASV vēstniecība Maskavā aizvietojusi adresi ar ģeogrāfiskajām koordinātām 55,75566° N, 37,58028° E.

Lielbritānija un ASV stingri atbalsta Ukrainu cīņā ar iebrukušo Krievijas karaspēku un sūta Ukrainai bruņojumu.

Pēc Krievijas iebrukuma sākuma vairākas Rietumvalstis nomainīja to ielu nosaukumus, kurās atrodas Krievijas vēstniecības, nosaucot tās par godu Ukrainas brīvībai vai Ukrainas aizstāvjiem. Arī Rīgā Krievijas vēstniecība tagad atrodas Ukrainas varoņu ielā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu