"Skat, krievi priecājas, ka ukraiņi mirst." Ukrainas tenisiste asi kritizē atbalstu Krievijas noziedzīgajam režīmam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ļesja Curenko
Ļesja Curenko Foto: AP/Scanpix

Slavenā ukraiņu tenisiste Ļesja Curenko asi izteikusies par Krievijas noziedzīgā režīma atbalstītājiem, vēsta ziņu medijs "Unian".

Kā zināms, Krievijas noziedzīgais režīms 24. februārī sāka asiņainu iebrukumu Ukrainā, ko nodēvēja par īpašu "militāro operāciju".

Lai gan Krievijas noziedzīgā režīma karadarbība Ukrainā lielākoties tiek nosodīta, netrūkst arī okupantu atbalstītāju. Curenko pauda neizpratni par to, kā ir iespējams atbalstīt notiekošo Ukrainā.

"Atbalsts Krievijai Serbijā? Ko es varu teikt? Neko labu. Nezinu, kā ir iespējams atbalstīt karu," sacīja sportiste.

"Skat, krievi priecājas, ka ukraiņi mirst. Es šādas sarakstes esmu redzējusi "Telegram" un "Instagram". Viņi ir laimīgi par to, ka ukraiņi iet bojā. Viņi priecājas, ka [Krievijas] armija plosa Ukrainu," piebilda Curenko.

Tenisiste gan piebilda, ka nevienu no konfliktiem pasaulē neuzskata par normālu. Sportiste skaidroja, ka viņai sāpīgi dzirdēt ziņas par jebkāda veida karadarbību, jo vēlas dzīvot laimīgu dzīvi. Savukārt cilvēkus, kuri atbalsta karu, viņa nodēvēja skarbi: "Tie ir idioti!"

"Kāpēc Krievijai ir tādas ambīcijas? Lai iegūtu jaunas teritorijas. Punkts. Vai jūs redzējāt Mariupoli? Tādas pilsētas vairs nav. Kas tas ir? Tā nav laimīga dzīve. Cilvēkiem, kuri tur dzīvo, nav ūdens. Viņiem nav nekā. Viņi dzīvo iznīcinātā pilsētā. Kāpēc tā ir jābūt? Ko Krievija tur ir pazaudējusi? Šiem cilvēkiem vairs nebūs laimīgas dzīves," sašutumu pauda Curenko.

33 gadus vecā Curenko šobrīd ieņem 101. vietu Pasaules Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā. Karjeras augstāko vietu WTA reitingā Curenko sasniedza 2019. gada februārī, kad viņa ieņēma 23. pozīciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu