Zelenskis: Ukrainas uzdevums ir jau šogad nodrošināt iedzīvotājiem pamataizsardzību pret raķešu triecieniem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Volodimirs Zelenskis
Volodimirs Zelenskis Foto: Ruslan Kaniuka/UKRINFORM/SIPA/SCANPIX

Ukrainas uzdevums ir jau šogad nodrošināt iedzīvotājiem pamataizsardzību pret Krievijas raķešu triecieniem, vakara uzrunā tautai paziņoja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Prezidents pavēstīja, ka Krievijas karaspēks otrdien atkal apšaudījis Sumu, Dnipropetrovskas un Mikolajivas apgabalus, bet daļu raķešu notriekuši pretgaisa aizsardzības spēki. Ņemot vērā katru dienu notiekošās valsts apšaudes, viņš uzsvēra, ka varas iestādes katru dienu cenšas kāpināt diplomātisko aktivitāti, lai Ukraina saņemtu mūsdienīgas un pietiekamas pretraķešu sistēmas.

"Tas ir maksimālais uzdevums mūsu valstij - jau šogad sniegt pamata drošību ukraiņiem, pamataizsardzību pret raķešu triecieniem. Bet šī uzdevuma izpilde ir atkarīga ne tikai no mums, bet arī no partneru izpratnes par mūsu pamatvajadzībām," sacīja Zelenskis.

Viņš piebilda, ka ir kontaktējies ar Lielbritānijas premjerministru Borisu Džonsonu un pateicies par drošības atbalsta palielināšanu Ukrainai par vēl 100 miljoniem britu mārciņu, kas papildina aizsardzības atbalsta paketi viena miljarda mārciņu apmērā.

Zelenskis piebilda, ka Krievijas armija neietur nekādas pauzes, tāpēc ukraiņi reģionos nedrīkst atslābt gaisa trauksmju neesamības dēļ.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu