"Viņa patiešām ir staigājošs brīnums." Sieviete, kuras kājas kļūst aizvien lielākas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Katrīna un Elise.
Katrīna un Elise. Foto: Born Different/ Facebook

"Es esmu kaut kas vairāk nekā tikai šīs kājas," pārliecinoši stāsta Katrīna. Viņas diagnoze ir limfedēma, kas izraisa kāju pietūkumu un nozīmē to, ka sievietes kājas nekad nepārstās augt resnumā, vēsta "Born Different".

Ārsti nevarēja ilgstoši noteikt Katrīnas diagnozi, tādēļ tikai 35 gadu vecumā viņa uzzināja savas slimības nosaukumu.

Sievietes diagnoze visvairāk ietekmē viņas pārvietošanās spējas. Katrīnai ir nepieciešama palīdzība no malas ģērbjoties, mazgājoties, tīrot māju, iepērkoties un veicot citus ikdienas darbus, tādēļ viņas ikdienas pavadone ir aprūpētāja Oktāvija, kura pie Katrīnas strādā jau trīs gadus.

"Viņa ir mans eņģelis šeit uz Zemes. Oktāvija ir manas kājas, un es tevi, Oktāvij, novērtēju," Katrīna, sirsnīgi smejoties, raksturo aprūpētāju.

Apģērba izvēle vienmēr viņai ir bijis sarežģīts uzdevums, jo slimības dēļ Katrīnai katrai kājai ir cits izmērs. Sieviete katru dienu piedzīvo lielas sāpes. Viņa nevar pieskarties kājām, dažreiz sāpju dēļ nevar sev uzvilkt virsū segu, kā arī ekstremitāšu piepampšana un trombi ir viņas ikdiena.

"Tas nav viegli, es nejūtos labi, varētu pat teikt, ka tas nav godīgi (..) Mēs ar to cīnāmies katru dienu," skaidro Katrīna.

Lai gan diagnoze manāmi maina viņas ikdienu, taču, par spīti tam, sieviete saglabā prieku un pateicību par savu dzīvi. Ja viņa zaudētu sparu, tā būtu padošanās slimībai. Katrīna labprāt apmeklē baseina treniņus. Ūdenī viņa mazāk jūt sāpes, tādēļ var veikt dažādus vingrinājumus, kurus nevarētu uz zemes.

Sieviete novērtē arī apkārtējo cilvēku atbalstu. Katrīnas draudzene Letīcija ar viņu lepojas:

"Viņa patiešām ir staigājošs brīnums. Es zinu sāpes un ciešanas, kurām viņa ikdienā iet cauri, bet viņa turpina darboties."

Svešinieki ārpus mājas viņu izseko, regulāri filmē un fotografē, kā arī uz viņu rāda ar pirkstiem un aprunā. Tomēr, Katrīna tam nepievērš lielu uzmanību, jo viņa ļauj cilvēkiem būt tādiem, kādi viņi ir. 

Lai veicinātu sabiedrības izpratni par savu diagnozi, viņa sāka dokumentēt savas dzīves notikumus interneta vidē. Katrīna piedalās fotosesijā, kas veicinās cilvēku izpratni un darīs viņiem zināmu, ka diagnoze nav šķērslis, lai dzīvotu skaisti.

Internetā Katrīna iepazinās arī ar savu draudzeni Elisi. Tāpat kā Katrīna, arī Elise izglīto sabiedrību par šo diagnozi. "Viņa ir celmlauze," draudzeni raksturo Katrīna.

"Mēs neesam mūsu kājas," saka Elise.

Katrīna piebilst:

"Nē, nē, skaties augstāk, šeit ir mana seja. Tā ir skaista."

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu