VIDEO ⟩ "Pirms gada mājās neatgriezās." Alūksnē kaimiņiene piesavinās ģimenes mīluli

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kaķis Žizelis.
Kaķis Žizelis. Foto: Inga Andersone/Facebook

Ingas pūkainis mīlulis, kaķis Žizelis, pirms gada pazuda. Taču Ingas mamma ir pamanījusi kaķi uz kaimiņienes balkona un tic, ka Žizelis tika nozagts. Kaimiņiene kaķi ir čipojusi un devusi jaunu vārdu, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Žizelis bijis ļoti sabiedrisks dzīvnieks - staigājis laukā, gāja ciemos pie kaimiņiem, bet vienmēr atgriezās mājās. Inga bija nokārtojusi visas nepieciešamās prasības, lai kaķis oficiāli drīkstētu uzturēties laukā. Pirms gada Žizelis mājās neatgriezās. 

Vasaras sākumā Ingas mamma uz otrā stāva balkona ieraudzīja pazudušo Žizeli. Pēc pavisam īsa brīža dzīvokļa īpašniece kaķi satvēra un ienesa dzīvoklī, aizverot visus logus un balkona durvis. Inga atklāj, ka kaimiņiene kaķi ir nočipojusi un devusi tam vārdu Semjons. 

"Pārdzīvo visvairāk mana mamma. Mammai ir 65 gadi. Un pārdzīvo mani māsas bērni Tomass un Paula, kuri tā jau ir pazaudējuši savu tuvāko - savus vecākus. Viņus audzina mana mamma, un viņiem Žizelis bija kā brālis," stāsta kaķa saimniece Inga.

Arī citi kaimiņi ir pārliecināti, ka Semjons patiesībā ir Žizelis, un kaimiņienes rīcību neizprot. Inga ar ģimeni vērsusies Valsts policijā, taču tas nav devis rezultātu.

Raidījums sazinājās arī ar vetārsti, kura atzīst, ka jūnija sākumā pie viņas ieradusies kundze ar Žizelim līdzīgu kaķi. Vetārste to piereģistrējusi, nočipojusi un izsniegusi pasi.

"Es nevaru apgalvot, ka šis kaķis ir tiešām šis Žizelis, jo es Žizeli dzīvē pirms tam neesmu redzējusi, bet, iespējams, viņi ir diezgan līdzīgi.

Kaķiem vecumu noteikt ir diezgan grūti. Tas bija pieaudzis, kastrēts kaķis tīģerkrāsā. Parasti es vados pēc dzīvnieka mutes dobuma stāvokļa. Šim konkrētajam dzīvniekam es dotu mazāk gadu nekā 11 gadus. Es domāju, ka viņš bija jaunāks," stāsta vetārste Liāna.

Jurists apgalvo, ka Ingai ir jāvēršas tiesā. Viņš arī uzsver, ka kaimiņienēm strīdu jācenšas atrisināt savā starpā. Žizeļa saimnieces ir gatavas situāciju risināt un arī atzīt vainu, ja kļūdījušās. Sievietes ir sagatavojušas prasību tiesai.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu