"Vai Džošua uzvaru izcīnīt tiešām ir nereāli?" Bijušais boksa čempions paredz, ka Usikam priekšā ir smaga cīņa

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Oleksandrs Usiks un Entonijs Džošua
Oleksandrs Usiks un Entonijs Džošua Foto: AP/Scanpix

Bijušais pirmā smagā svara čempions boksā Džonijs Nelsons sarunā ar "YouTube" kanālu "iFL TV" norādīja, ka Entoniju Džošua gaidāmajā cīņā noteikti nedrīkst norakstīt.

Kā zināms, abu bokseru pirmajā duelī uzvaru pēc tiesnešu lēmuma izcīnīja tieši ukraiņu bokseris, savā īpašumā iegūstot Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) supersmagā svara čempiona jostas.

Britu bokseris Džošua pēc pirmā dueļa izpelnījās kritiku par izrādīto pasivitāti, kā arī nespēju izmantot auguma pārsvaru. Laikam ejot, šī kritika ir ekspertu vidū ir pārvērtusies par neticību Džošua izredzēm gaidāmajā cīņā.

"Vai Džošua izcīnīt uzvaru tiešām ir nereāli? Nē! Es uzskatu, ka viņam ir izredzes," sacīja Nelsons.

Bijušais boksa čempions arī uzsvēra, ka pēc cīņas vizuālais paskats krietni sliktāks bijis Usikam: "Cilvēki viņu noraksta. Domāju - kāpēc viņi atkal pieļauj to pašu kļūdu? Paskatieties, kā pēc cīņas izskatījās Usiks. Tā it kā viņam būtu uzbraukusi smagā mašīna."

Entonijs Džošua un Oleksandrs Usiks pēc pirmās savstarpējās cīņas
Entonijs Džošua un Oleksandrs Usiks pēc pirmās savstarpējās cīņas Foto: Reuters/ScanPix/Apollo.lv kolāža

Redzams, ka arī uz Džošua sejas bija redzami Usika cimdu "autogrāfi", tomēr vairāk cietusi tik tiešām bija ukraiņa seja.

Nelsons uzsvēra, ka Džošua nedrīkst pielāgoties pretinieka stilam: "Entonijs mēģināja boksēt, izmantojot Usika stilu. Viņš netika nokautēts, bet cīņā arī neuzvarēja. Ja Entonijs vēlreiz izmantos to pašu taktiku, viņš atkal zaudēs. Es gan nedomāju, ka viņš tā darīs."

Bijušais čempions arī uzskata, ka Usikam pirms šīs cīņas nav pamata veikt izmaiņas cīņas plānā, bet gan pieslīpēt jau esošos ieročus, kuri viņam atnesa uzvaru pirmajā cīņā: "Kāpēc mainīt kaut ko, kas strādā?"

Nelsons tomēr norāda, ka Džošua vajadzētu pamēģināt iesaistīties psiholoģiskajās spēlītēs, jo, viņaprāt, Usiks šobrīd, ja runa ir par pašu cīņu, jūtas pārlieku ērti: "Entonijam ir jāparūpējas, ka viņš [Usiks] neizjūt šo komfortu."

Domājams gan, ka Usikam gatavošanās cīņai pret Džošua tik tiešām ir komforts, ņemot vērā, kas norisinās viņa dzimtenē.

Usikam profesionālajā boksa karjerā aiz muguras ir 19 cīņas, visas uzvarētas, no tām 13 ar nokautu. Savukārt Džošua profesionālajā boksā aizvadījis 26 cīņas, no kurām uzvarējis 24, 22 no tām ar nokautu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu