"Vairāk nekā pieci tūkstoši eiro." Saeimas deputāta palīdze mēnešiem ilgi veidojusi parādu par īres dzīvokli

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Tunatura/Shutterstock

Pirms pusotra gada nama īpašnieks Andris Pilvers Saeimas deputāta Riharda Kola palīdzei izīrējis dzīvokli Rīgas centrā, Avotu ielā. Sieviete mēnešiem ilgi nav pildījusi saistība, un par īri un komunālajiem maksājumiem iekrājies parāds piecu ar pusi tūkstošu eiro apmērā, informē raidījums "Bez Tabu".

Izīrētājs raidījumam uzrādīja vairākus īrniecei adresētus brīdinājumus par nepieciešamību samaksāt parādu, kā arī divas pie notāra tapušas, pušu parakstītas vienošanās par apņemšanos dzēst parādu. Tomēr arī šīs vienošanās īrniece nav ievērojusi.

"Šobrīd parāds ir vairāk nekā 5,5 tūkstoši eiro," norāda dzīvokļa izīrētājs.

Dzīvoklis beidzot tika atbrīvots 17. jūnijā, taču tas nav bijis iztīrīts, lai gan sarakstē no īrnieces puses vairākkārt figurējis solījums, ka ģenerāltīrīšana tiks veikta.

Īrniece no komentāriem raidījumam atteikusies. Arī Saeimas deputāts, kuram īrniece ir palīdze parlamenta darbā, norādījis, ka palīgu privātās lietas nekomentēs.

"Nav saprotams, kā Saeimas darbinieks var šādi uzvesties. Ja strādā Saeimā, vajadzētu rādīt priekšzīmi pārējiem. Šādi, manuprāt, neadekvāti nevajadzētu uzvesties," norāda izīrētājs.

Politoloģe Lelde Metla-Rozentāle deputātu gan aicināja aizdomāties, vai palīdzes rīcība nemet ēnu uz viņu kā politiķi.

"Ja palīgam ir šaubīga situācija privātajā dzīvē, piemēram, juridiskajās saistībās, ko nav nokārtojis, protams, tas met ēnu arī uz deputātu. Tas ir morāli nesmuks gadījums, kas met ēnu uz deputātu," pauž eksperte.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu