Okupētajā Lisičanskā palikuši līdz 12 000 cilvēku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: X03560/SCANPIX

Krievijas armijas okupētajā Ukrainas pilsētā Lisičanskā ir palikuši līdz 12 000 cilvēku, televīzijā paziņoja Ukrainas vicepremjere un ministre pagaidām okupēto teritoriju reintegrācijas jautājumos Irina Vereščuka.

"Runājot par Lisičansku, tur ir palikuši 10-12 tūkstoši cilvēku. Vairākumam [iedzīvotāju] izdevās evakuēties, un man jāatzīst - viņiem bija iespēja evakuēties. Tur palikuši cilvēki, kas noteiktu iemeslu (..) dēļ palikuši. Tas, kas ar viņiem tagad notiek, ir bēdīgas sekas tam, ka cilvēki nedzirdēja un neklausīja varas iestādes, kad mēs runājām un devām viņiem iespējas evakuācijai," sacīja Vereščuka.

Viņa sacīja, ka Lisičanskā palikušo iedzīvotāju liktenis ir smags. Krievi viņus ievieto filtrācijas nometnēs, rūpīgi pārbauda patriotismu vai piederību Ukrainas Bruņotajiem spēkiem, piekauj un spīdzina.

Vereščuka kārtējo reizi atzīmēja, ka ir svarīgi evakuēties no teritorijām, kurām draud okupācija, kad šāda evakuācija ir iespējama. Viņa arī aicināja iedzīvotājus neticēt okupantiem un neatgriezties Mariupolē, sevišķi ar maziem bērniem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu