Inflācija skar arī pingvīnus Japānā: dzīvnieki zoodārzā atsakās ēst lētākas zivis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pingvīni akvārijā. Ilustratīvs attēls.
Pingvīni akvārijā. Ilustratīvs attēls. Foto: Alvydas Kucas/Shutterstock

Lai cīnītos pret inflāciju, kāds zoodārzs Japānā nolēmis pingvīnus barot ar lētākām zivīm. Taču dzīvnieki atteikušies no šīs maltītes, vēsta medijs "Vice". 

Strauji pieaugošā inflācija un dzīves dārdzība likusi miljoniem cilvēku pasaulē samazināt savus tēriņus. Japānā inflācija skārusi arī pingvīnus.

"Hakone-en" zoodārzā Japānā pingvīniem tiek iegādāta lētāka barība, lai samazinātu kopējās uzturēšanas izmaksas. 

Ierastās japāņu makreles vietā pingvīni un ūdri kopš maija pārtiek no lētākām un gļotainākām zivīm. Daži dzīvnieki atsakās ēst lētāku pārtiku. Kamēr citi to piesardzīgi knābā, daži griež knābi prom.

"Pat ja viņi zivi pagaršos, tāpat izspļaus ārā," norāda "Hakone-en" zoodārza galvenais uzraugs Hiroki Šimamoto.

2022. gada aprīlī Japānas patēriņa cenas pieauga par 2,5%. Pingvīnu akvārija uzturēšanas izmaksas kopš gada sākuma ir pieaugušas par 20%.

Zoodārzs ir spiests ne tikai iegādāties lētāku pārtiku, bet arī izslēgt apgaismojumu un samazināt filtrācijas tvertnes tīrīšanas biežumu. Tomēr tiek ievērotas robežas, lai nekaitētu dzīvniekiem. 

20 pingvīni un pieci ūdri no maija tiek baroti ar lētākām makrelēm. Tikai 10% no viņu uztura tika aizstāti ar zemākas cenas proteīniem. No jūlija jau 30-40% zīdītāju barības būs lētākas zivis, norāda Šimamoto.

"Es neesmu pārliecināts, vai dzīvnieki var sajust būtisku atšķirību, bet var redzēt, ka viņi nav pieraduši pie šāda ēdiena. 

Uztraukumam nav pamata, izvēlīgie dzīvnieki badā nemirst. Tiem, kas atsakās ēst jaunās zivis, mēs dodam to, ko viņi ēda iepriekš," norāda zoodārza uzraugs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu