"Pārtika dzīvniekiem pietiek vēl 8 dienām..." Dzīvnieku patversme "Ķepu-ķepā" lūdz sabiedrības palīdzību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Facebook/DZAB ''Ķepu-ķepā''

Jelgavas novadā esošajai Dzīvnieku aizsardzības biedrības "Ķepu-Ķepā" dzīvnieku patversmei draud bankrots, sociālajos tīklos paziņojusi biedrības vadītāja Gundega Bidere.

Biedrība savā sociālā tīkla "Facebook" lapā ierakstījusi garu un emocionālu paziņojumu par dzīvnieku patversmes finansiālajām problēmām, lūdzot sabiedrību veikt ziedojumus, lai patversmē mītošie ķepaini būtu paēduši un veseli.

"Draugi, mums Ķepās pārtika dzīvniekiem pietiek vēl 8 dienām... Kontā ir Sahāras tuksnesis un man vairs nav spēka kliegt.

Pēdējos mēnešus mēs dzīvojam zem iztikas minimuma, uzkrājas veterinārie rēķini, nodokļi par algām darbiniekiem, barības rēķini, elektrības rēķini, u.c. Mēs esam savilkuši jostas un jau pēdējo pusgadu atkal braucam pēc pārtikas, kas paredzēta utilizēšanai. Tas, lai savilktu galus. Bet šobrīd es vienalga vairs neredzu izeju," raksta Gundega.

Biedrības vadītāja uzsver, ka šobrīd arī patversmē valda krīze, jo cenām augot, arvien grūtāk parūpēties par ķepaiņiem.

"Mēs, Ķepas, esam izdarījuši visu iespējamo un neiespējamo, lai nodrošinātu pēc iespējas kvalitatīvākus dzīves apstākļus mūsu aprūpē esošajiem dzīvniekiem. Bet, diemžēl, mēs šo vezumu nevaram pavilkt vieni, tā ir visas sabiedrības atbildība. Šobrīd mēs atrodamies tādā pašā situācijā, kā 10 gadus atpakaļ - katru dienu nāk klāt jauni dzīvnieki, katru dienu viņiem ir nepieciešama palīdzība. Un tas viss cilvēku bezatbildības dēļ.

Man birst asaras, jo es apzinos - ja mums neizodies nosegt parādus un pasūtīt pārtiku, tad visiem mūsu izglābtajiem un lolotajiem dzīvniekiem draud eitanāzija.

Jo nebūs, par ko viņus pabarot. Mēs nebaidāmies smaga darba, mēs katru dienu strādājam no saules lēkta līdz rietam, lai ieekonomētu līdzekļus. Esmu pat iemācījusies braukt ar traktoru un pļaut sienu, lai mūsu aprūpē esošajiem zālēdājiem nodrošinātu pārtiku ziemai," emocionāli raksta Gundega.

Biedrības vadītāja arī min, ka no 1. jūlija mainās MK 407. noteikumi, kas paredz, ka visas ēkas ir jāienes zemesgrāmatā.

"Šo procesu mēs esam uzsākuši un kopējās izmaksas ir 16 tūkstoši, no kuriem piecus esam samaksājuši... Mēs grimstam un es vairs nezinu, kam lūgt palīdzību, jo visu domas un ziņas ir vērstas tikai uz mūsu kaimiņiem, kuri karo. Bet, draugi, arī mums šeit draud nāve. Nāve, jo nebūs iespējas palīdzēt, nāve, jo nebūs iespējas pabarot, nāve, ja nespēsim izpildīt Zemkopības Ministrijas prasības..." raksta Gundega.

Viņa uzsver - 11 gadu laikā, kopš palīdzam dzīvniekiem, mēs esam izglābuši teju 10 tūkstošus, uzbūvējuši vienu no komfortablākajām patversmēm Latvijā, izdarījuši teju neiespējamo, arī pēc ļaunprātīgas dedzināšanas atjaunojuši kaķu māju.

"Bet šobrīd, kad kaimiņos karo un visas mūsu emocijas ir novirzītas uz šo asiņaino ārprātu, mēs aizmirstam par tiem, kuri ir tepat blakus, kuriem ik dienas ir nepieciešams uzturs," saka Gundega.

"Ja katrs no jums ziedotu 2 eiro (tik maksā kafijas krūze benzīntankā), mēs spētu turpināt iesākto darbu, apkopjot tos, kuriem nav neviena cita. Arī spētu izpildīt Zemkopības Ministrijas prasības..." raksta biedrības vadītāja.

"Ja vien jūs visi spētu atvērt savas sirdis tiem vairākiem simtiem acu pāru, kas šobrīd saldi guļ un gaida, kad pienāks rīts, kad atkal būs brokastis, zāles un pastaigas. Kad kādreiz atnāks pakaļ cilvēks, kurš sauks viņu par savu...

Mīļie, man bezspēcībā ir nolaidušās rokas. Bet tomēr tik ļoti gribas ticēt, ka kopīgiem spēkiem mēs spējam paveikt brīnumu. Sliktākajā scenārijā, diemžēl, Ķepas tiks slēgtas, jo man vairs nav avārijas situācijas rezervju. Tās visas tika izlietotas, lai uzceltu kvalitatīvu ēku kaķiem, lai izdzīvotu Covid ēru..." noslēgumā raksta Gundega.

Kā ziedot DZAB "Ķepu-ķepā":

Ziedojumiem bankā:

DZĪVNIEKU AIZSARDZĪBAS BIEDRĪBA „ĶEPU-ĶEPĀ”

Ziedojuma konts: LV37HABA0551030617983

Reģistrācijas numurs: 40008176673

BIC/swift kods: HABALV22

Pay Pal ātrais maksājums: PayPal.Me/kepukepa

pay pal: dzab_kepukepa@inbox.lv

Jelgavas novads, Salgales pagasta Rēvici

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu