Plešs no Elksniņa pieprasa paskaidrojumus par Baltkrievijas neatkarības dienas svinēšanu restorānā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš.
Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš. Foto: Zane Bitere / LETA

No Daugavpils mēra Andreja Elksniņa (S) Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP) prasīs paskaidrojumus par Baltkrievijas neatkarības dienas svinībām viesnīcas "Latgola" restorānā.

Kā savā "Facebook" vietnē norāda Plešs, Krievija ik dienu izmanto Baltkrievijas teritoriju, lai apšaudītu Ukrainu un nonāvētu tās iedzīvotājus.

"Ar šādiem režīmiem sadarbība nav iespējama. Tas ir drauds nacionālai drošībai. Daugavpils mēram Elksniņam nekavējoties pieprasīšu paskaidrojumus par konkrēto rīcību," raksta ministrs.

Kā ziņots, otrdien Daugavpils viesnīcas "Latgola" restorānā rīkotās Baltkrievijas neatkarības dienas svinības apmeklējis arī Daugavpils domes priekšsēdētājs Elksniņš, vēsta televīzija "ReTV" un interneta portāls "Chayka".

Pasākums sākās vakarā, un restorānu varēja apmeklēt ne tikai aicinātās personas, kuru vidū bija Elksniņš un Daugavpils pirmais vicemērs Aleksejs Vasiļjevs (LKS), bet arī uzņēmēji un citas personas.

Elksniņš televīzijai "ReTV" un portālam "Chayka" norādīja, ka patlaban Daugavpilī oficiāli darbojas Baltkrievijas diplomātiskā pārstāvniecība, un, neraugoties uz jebkādiem paziņojumiem, tā turpina strādāt.

"Es ar lielu prieku apmeklēju daudzus pasākumus, organizācijas, notikumus, lai pirmām kārtām rūpētos par mūsu iedzīvotāju interesēm," pauda Daugavpils domes priekšsēdētājs.

Uz "ReTV" un "Chayka" uzdoto jautājumu, vai viņš neuzskata par nepareizu doties uz pasākumu, kuru rīko agresorvalsts un par ko Latvijas valdība un prezidents izteikušies nosodoši, Elksniņš atbildēja: "Neesmu dzirdējis, lasījis".

Par Latvijas amatpersonu rīcību, apmeklējot agresorvalsts rīkotu pasākumu, "ReTV" un portālam "Chayka" viedokli pauda gan Valsts drošības dienests (VDD), gan arī Ārlietu ministrija (ĀM).

VDD norādīja, ka pašreizējā ģeopolitiskajā situācijā Latvijas valsts un pašvaldību amatpersonu piedalīšanās agresorvalsts Krievijas vai tās tuvākās sabiedrotās - Baltkrievijas - rīkotos pasākumos nav atbilstoša Latvijas nacionālās drošības interesēm.

"Šāda rīcība ir pretrunā Latvijas valsts nosodošajai nostājai pret Krievijas īstenotajiem noziegumiem pret Ukrainu un tās iedzīvotājiem, kā arī neveicina Latvijas sabiedrības vienotību šajos sarežģītajos apstākļos," uzsvēra VDD.

Savukārt ĀM pārstāve Sovlita Martinsone atzīmēja, ka Baltkrievijas ģenerālkonsulātam Daugavpilī nav aizliegts rīkot svinīgus pasākumus, tomēr Latvijas amatpersonām būtu rūpīgi jāizvērtē dalība tajos, ņemot vērā Baltkrievijas autoritārā līdera Aleksandra Lukašenko neleģitīmās vēlēšanas, represijas pret pilsonisko sabiedrību, hibrīduzbrukumu Latvijas robežai, kā arī Krievijas īstenoto agresiju Ukrainā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu