Pārdaugavā vīrietis autosalonā draud ar ieroci un pieprasa uz viņa vārda pārrakstīt “McLaren” auto

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: i viewfinder/shutterstock.com

Piedraudot ar ieroci, vīrietis automašīnu salonā pieprasījis uz viņa vārda pārrakstīt "McLaren" automašīnu, ziņo Valsts policijas pārstāvji.

Vakar, 7. jūlijā, ap pulksten 15.00 automašīnu salonā Rīgā, Pārdaugavā, ienāca kāds jauns vīrietis. Piegājis pie autosalona darbinieka, viņš piepeši no kabatas izvilka pistoli, pielika to salona darbiniekam pie deniņiem un pieprasīja, lai pārraksta uz viņa vārda “McLaren” automašīnu.

Darbinieks mēģināja nomierināt vīrieti, sakot, ka tūlīt sāks noformēt nepieciešamos dokumentus, tikai lai noliek uz galda ieroci. Uzbrucējs ieroci arī nolicis. Tikmēr cits autosalona darbinieks, kurš notiekošo bija novērojis no malas, uz notikuma vietu izsauca Valsts policiju.

Notikuma vietā ieradās Valsts policijas Speciālo uzdevumu bataljona darbinieki, kuri turpat salonā minēto vīrieti aizturēja un nogādāja policijas iecirknī. Aizdomās turētais nepretojās, un aizturēšana notika bez starpgadījumiem. Noskaidrots, ka aizturētais ir dzimis 1993. gadā un līdz šim nav nonācis policijas redzeslokā.

Saistībā ar notikušo sākotnēji uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta 2. daļas un 15. panta 4. daļas – par laupīšanas mēģinājumu. Taču, iespējams, izmeklēšanas gaitā kriminālprocess tiks pārkvalificēts pēc cita panta.

Noskaidrots, ka ierocis, ko izmantojis uzbrucējs, ir gāzes pistole, kas nav reģistrēta un kam nav glabāšanas un nēsāšanas atļauja. Saistībā ar ieroča aprites pārkāpumiem tiks uzsākts administratīvais process.

Aizdomās turētajam vīrietim piemērots drošības līdzeklis – policijas uzraudzība.

Vīrietim ir noteikta ekspertīze, lai noskaidrotu, vai viņš atradies kādu apreibinošo vielu ietekmē. Tāpat viņam tiks nozīmēta psihiatriskā ekspertīze.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu