Narvā izsludināta ārkārtējā situācija saistībā ar dabasgāzes piegādēm

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ivangorodas cietoksnis un Narvas pils. Ilustratīvs attēls.
Ivangorodas cietoksnis un Narvas pils. Ilustratīvs attēls. Foto: shutterstock.com

Igaunijas trešā lielākā pilsēta Narva piektdien izsludināja ārkārtējo situāciju, lai dabasgāzes izmantošanu siltuma ražošanā varētu aizstāt ar lielāku piesārņojumu veidojošiem enerģijas avotiem.

Pilsētā siltumapgādi nodrošinošā uzņēmuma "Enefit Power" izsludinātais dabasgāzes iepirkuma konkurss šonedēļ beidzās bez rezultāta, jo nepieteicās neviens potenciālais piegādātājs.

Ārkārtējās situācijas izsludināšana nozīmē, ka pašvaldība varēs lūgt Vides departamentu ļaut izmantot citus enerģijas avotus, piemēram, degslānekli siltuma ražošanā.

"Uzklausot Ekonomikas un sakaru ministrijas un Vides departamenta, un arī, protams, "Enefit Power" viedokli, sarunās esam nonākuši pie secinājuma, ka ārkārtējā situācija ir jāizsludina jau tagad," piektdien teica pilsētas mēre Katri Raika, piebilstot, ka pašvaldība gatavojas grūtam rudenim un ziemai.

Raika norādīja, ka "Enefit Power" sazinās ar Vides departamentu, lai iegūtu atļauju dabasgāzes vietā izmantot degakmens eļļu. Narvas pašvaldības vadītāja pauda cerību, ka departaments ņems vērā pašvaldības bažas un argumentus.

Kā uzsvēra mēre, pilsētai svarīga ir arī energoresursu cena, un, kā aplēsusi "Enefit Power", degakmens eļļas izmantošana apkurē būtu par divām trešdaļām lētāka nekā dabasgāzes izmantošana.

Pilsētai ir jāņem vērā gan tas, kādas ir iespējas pilsētā nogādāt dabasgāzi, gan tas, ka, izmantojot degakmens eļļu, "Enefit Power" ir jāveido resursa krājumi, klāstīja Raika. "Tādēļ tagad ir īstais laiks domāt par rudeni un ziemu," viņa piebilda.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu