NHL draftā izvēlas trīs Latvijas jaunos uzbrucējus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
NHL komisārs Gerijs Betmens.
NHL komisārs Gerijs Betmens. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Latvijas uzbrucējus Danu Ločmeli, Sandi Vilmani un Klāvu Veinbergu piektdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā izvēlējās attiecīgi Bostonas "Bruins", Floridas "Panthers" un Tampabejas "Lightning" komandas.

18 gadus vecais Ločmelis tika izvēlēts ceturtajā kārtā ar kopējo 119.numuru, viņa vienaudzis Vilmanis piektajā kārtā ar 157.numuru, bet 19 gadus vecais Veinbergs septītajā kārtā ar priekšpēdējo, 224.numuru.

Centra uzbrucējs Ločmelis pēdējos gados savas hokeja prasmes kaldina "Luleo" klubā, kura pirmās komandas sastāvā iepriekšējā sezonā debitēja Zviedrijas augstākajā līgā (SHL), aizvadot divus mačus. Lielākoties viņš spēlēja U-20 komandā, kuras rindās 49 spēlēs guva 19 vārtus un atdeva 17 rezultatīvas piespēles.

Arī Vilmanis ir "Luleo" kluba paspārnē un iepriekšējā sezonā U-20 komandā 45 mačos guva 18 vārtus un atdeva 14 rezultatīvas piespēles. Daļu no 2020./2021.gada sezonas viņš pavadīja Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandā "Rīga".

Abi Latvijas hokejisti iepriekšējā sezonā spēlēja pasaules čempionātos U-20 un U-18 vecuma grupās.

Tikmēr centra uzbrucējs Veinbergs iepriekšējā sezonā spēlēja lielākoties "Rīgas" komandā, MHL čempionātā 47 spēlēs gūstot 16 vārtus un atdodot astoņas rezultatīvas piespēles. Savukārt "Optibet" Hokeja līgā (OHL) "Zemgale"/LLU rindās viņš piecās regulārā čempionāta spēlēs guva vienus vārtus un atdeva četras piespēles, bet "play-off" deviņos mačos atzīmējās ar 4+3.

Jelgavnieku titulā lielu lomu spēlējušais Veinbergs Latvijas pieaugušo izlases sastāvā piedalījās pasaules čempionātā, kur laukumā devās trīs mačos.

Tika prognozēts, ka draftā varētu tikt izvēlēts arī rezultatīvais aizsargs Niks Feņenko, taču neviena komanda piektdien nepieteica tiesības uz hokejistu.

Ceturto reizi NHL draftā izvēlēti trīs Latvijas hokejisti. Pērn neviens no Latvijas hokejistiem draftā netika izraudzīts, bet 2020.gadā Pitsburgas "Penguins" piektajā kārtā ar 149.numuru izvēlējās uzbrucēju Raivi Ansonu.

Lielāko atzinību NHL drafta kontekstā Latvijas hokejs izpelnījās 2012.gadā, kad ar 14.kārtas numuru Bufalo "Sabres" izvēlējās Zemgu Girgensonu, bet otrajā kārtā ar 52.numuru Pitsburgas "Penguins" "paņēma" Teodoru Bļugeru.

Kopumā NHL draftēti ir 40 Latvijas hokejisti.

Draftēšana NHL komandās negarantē līguma noslēgšanu. Statistika liecina, ka apmēram 60% no draftētajiem spēlētājiem tā arī neaizvada nevienu NHL spēli.

Jau ziņots, ka ar pirmo numuru Monreālas "Canadiens" izvēlējās talantīgo slovāku uzbrucēju Juraju Slafkovski.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu