Policija informē par abām piektdien notikušajām traģiskajām autoavārijām Mārupes un Jēkabpils novadā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ceļu satiksmes negadījuma dēļ, kurā iesaistīta kravas un vairākas vieglās automašīnas, slēgta satiksme Liepājas šosejas (A9) posmā Babītes pagastā.
Ceļu satiksmes negadījuma dēļ, kurā iesaistīta kravas un vairākas vieglās automašīnas, slēgta satiksme Liepājas šosejas (A9) posmā Babītes pagastā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Abi smagajā autoavārijā uz Liepājas šosejas piektdien bojāgājušie ir vieglo automašīnu vadītāji, informēja Valsts policija.

LETA jau ziņoja, ka piektdien pusdienlaikā Mārupes novada Babītes pagastā uz Liepājas šosejas notika smags ceļu satiksmes negadījums, kurā gāja bojā divi cilvēki un pieci guva dažādas traumas.

Avārijā īsi pirms plkst.12 sadūrās trīs vieglās un divas kravas automašīnas - "Chrysler Sebring", "Volvo XC 90", "Renault Espace", "Mercedes Benz Actros" ar puspiekabi "Smitz" un "Scania" ar cisternu, no kuras izlija aptuveni 20 tonnas degvielas.

Policija informē, ka gāja bojā automašīnu "Volvo" un "Renault" vadītāji.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) informē, ka negadījuma vietā strādāja 32 glābēji, lai atbrīvotu trīs automašīnās iespiestus cilvēkus un ierobežotu degvielas noplūdi. Noplūdusī degviela pārklāta ar ugunsdzēsības putām, bet tā, kas bija palikusi cisternā, pārsūknēta.

Notikuma mēroga un sarežģītības dēļ tika piesaistīti ievērojami VUGD resursi, tajā skaitā arī specializētais ķīmisko avāriju seku novēršanas automobilis.

Savukārt otrā piektdien notikušajā smagajā avārijā, Jēkabpils novada Rites pagastā, bojāgājusī bija automašīnas pasažiere.

Policija informē, ka negadījums noticis plkst.16.46 uz autoceļa Nereta-Aknīste (P73), no ceļa nobraucot un apgāžoties 1956.gadā dzimušas sievietes vadītai automašīnai "VW Polo".

Negadījumā gāja bojā 1966.gadā dzimusi automašīnas pasažiere, trīs personas ar dažādām traumām nogādātas ārstniecības iestādē, bet vēl viena persona no hospitalizācijas atteicās.

VUGD glābēji no avarējušās automašīnas izcēla bojāgājušo un ar hidraulisko instrumentu palīdzību atbrīvoja vienu cietušo. Divi cietušie no automašīnas bija izkļuvuši paši saviem spēkiem.

Kopumā aizvadītajā diennaktī Latvijā reģistrēti 125 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietušas 25 personas un trīs gājušas bojā. Starp cietušajiem ir arī viens gājējs un trīs elektrisko skrejriteņu vadītāji.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu