FOTO un VIDEO ⟩ Pēc vērienīgiem protestiem aizdedināta Šrilankas premjera rezidence

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pēc vērienīgiem protestiem aizdegusies Šrilankas premjera rezidence.
Pēc vērienīgiem protestiem aizdegusies Šrilankas premjera rezidence. Foto: Ekrānuzņēmums no video

Sestdien, 9. jūlijā, Šrilankā izcēlušies protesti, jo valstī jau vairākus mēnešus ir smaga ekonomiskā krīze. Protestētāji iebruka prezidenta rezidencē un peldēja tās baseinā, savukārt raidsabiedrība BBC ziņo, ka aizdedzināta premjerministra Ranila Vikramasinghes privātā rezidence.

Protestētāji pieprasa premjera un prezidenta Gotabajas Radžapaksas atkāpšanos.

Šrilankas prezidents Gotabaja Radžapaksa sestdien aizbēga no savas rezidences Kolombo, pirms tai uzbruka protestētāji, kas pieprasa viņa atkāpšanos, aģentūru AFP informējis kāds augsta ranga avots drošības spēkos.

"Prezidents tika nogādāts drošībā," izteicies avots, piebilstot, ka karaspēks raidījis gaisā brīdinājuma šāvienus, lai atturētu pūli no ielaušanās prezidenta pilī.

Foto: Protestētāji ielauzušies Šrilankas prezidenta rezidencē

Privātajā televīzijas kanālā "Sirasa" pārraidītajos kadros redzams, kā iepriekš stingri apsargātajā prezidenta rezidencē, ielaužas protestētāji.

Izbeidzoties valūtas krājumiem, kas nepieciešami pirmās nepieciešamības preču importam, Šrilanka jau vairākus mēnešus piedzīvo pārtikas un degvielas deficītu, ilgstošus elektrības piegādes pārtraukumus un strauji augošu inflāciju.

Nepieredzēti smagā ekonomiskā krīze izsaukusi plašus nemierus.

Pēc tam, kad opozīcijas partijas, cilvēktiesību aktīvisti un advokātu apvienība piedraudējusi vērsties pret policijas priekšnieku tiesā, policija atsaukusi piektdien izsludināto komandantstundu.

Taču tūkstošiem protestētāju jau pirms tam, ignorējot komandantstundu, devās uz Kolombo, lai piedalītos sestdien paredzētajā demonstrācijā.

Protestētāji pat piespieduši dzelzceļa vadību nodrošināt vilcienu reisus viņu nogādāšanai galvaspilsēta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu