Graudiņa/Kravčenoka Gštādē piekāpjas bronzas mačā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Anastasija Samoilova un Tīna Graudiņa
Anastasija Samoilova un Tīna Graudiņa Foto: Vadims Morozovs

Latvijas pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka svētdien Gštādes "Beach Pro Tour - Elite 16" ("BPT - Elite 16") turnīrā piedzīvoja zaudējumu cīņā par bronzu.

Ar sesto numuru izliktās Graudiņa/Kravčenoka ar rezultātu 1-2 (20:22, 24:22, 9:15) piekāpās olimpiskajām vicečempionēm austrālietēm Telikvai Klensijai un Meraiefai Artako del Solarai (9.).

Pirms tam pusfinālā Graudiņa/Kravčenoka ar 0-2 (19:21, 12:21) zaudēja pasaules čempionēm no Brazīlijas Eduardu Lizboai un Anai Patrisiai Silvai (5.). Savukārt austrālietes ar rezultātu 1-2 (21:10, 14:21, 12:15) zaudēja citam Brazīlijas duetam Karolinai Salgadu/Barbarai Seišasai (3.).

Abi dueti pēdējā gada laikā tikušies četras reizes. Pērnvasar Gštādes un šogad maijā Ostravas turnīra apakšgrupās pārākas bija Latvijas sportistes, bet pagājušā gada Tokijas olimpisko spēļu pusfinālā uzvarēja austrālietes.

Mača sākumā dueti apmainījās punktiem un pirmo reizi divu punktu pārsvaru ieguva latvietes pēc Kravčenokas veiksmīgās gremdes (10:8). Pretinieces guva trīs punktus pēc kārtas, bet Latvijas duets ātri atspēlējās un pēc Graudiņas uzbrukuma atgriezās priekšā ar diviem punktiem (14:12). Arī šoreiz neizdevās nosargāt vadību un seta galotnē rezultāts vairākas reizes bija neizšķirts.

Pirmās pie setbumbas tika pretinieces, bet autā izsista bumba liedza panākt 21:19. Sekoja Kravčenokas kļūda servē, bet nākamajā izspēlē pie tīkla pārāka bija Klensija, kura panāca 22:20.

Otrais sets sākās ar pretinieču kļūdu servē un autu, kā arī Kravčenokas veiksmīgu servi, kas sākumā ļāva iegūt vadību ar 3:0. Trīs punktu pārsvars bija arī brīdī, kad dueti pirmo reizi mainījās tīkla pusēm (5:2). Austrālietes vairākas reizes pietuvojās rezultātā līdz Klensija ar bloku panāca izlīdzinājumu (9:9). Graudiņa/Kravčenoka atgriezās vadībā ar diviem punktiem, bet vēlāk del Solara ar izcilu servi panāca vēlreiz neizšķirtu (14:14).

Arī otrā seta galotnē rezultāts vairākas reizes bija neizšķirts. Austrālietes pirmo reizi vadību setā ieguva, kad ar bloku panāca 19:18. Graudiņa ar uzbrukumu panāca izlīdzinājumu, taču pretinieces uzreiz atbildēja un tika pie mačbumbas. Klensija izservēja autā, bet arī Graudiņas servētā bumba lidoja ārpus laukuma robežām (20:21). Graudiņa pie tīkla punkta atguva, austrālietes atgriezās vadībā, taču Klensija atkal izservēja autā. Pēc trīs mačbumbu atspēlēšanas Latvijas duets guva divus punktus pēc kārtas un uzvarēja setu ar 24:22.

Trešajā setā pirmās vismaz divu punktu vadību ieguva pretinieces, kad Klensija ar servi panāca 5:3. Vēlāk, sitot garām Graudiņas blokam, austrālietes nostiprinājās vadībā jau ar trīs punktiem (7:4). Olimpiskās vicečempiones vadību noturēja un svinēja uzvaru kā setā, tā arī mačā.

Vīriešu turnīrā Latvijas duets Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš cieta zaudējumu izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, ieņemot dalītu 17.vietu.

"Pro Beach Tour" rangā pirmā līmeņa sacensības šogad saucas "Elite 16", rangā otrās ir "Challenge", trešās - "Futures" sacensības. Sezonas pirmajā "Elite 16" turnīrā Meksikā Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka izcīnīja otro vietu.

Gštādē norisinās sezonas ceturtais "Elite 16" posms, kas seko pirms mēneša Jūrmalā notikušajām sacensībām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu