VIDEO Lietuvas karatē čempionam suņu glābšanas operācija Itālijā noslēdzas ar tiesu darbiem (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Vasaras karstums ir bīstams ne tikai cilvēkiem, bet arī dzīvniekiem. Lietuvā pazīstamais filmu kaskadieris un karatē čempions Darjus Petrikausks, kurš kopā ar sievu Ievu ceļo pa Itāliju, par to pārliecinājās klātienē. Venēcijā viņi pēkšņi kādā automašīnā pamanīja iesprostotus un karstumā elsošus suņus, tāpēc viņi nolēma veikt radikālus pasākumus, lai ķepaiņus izglābtu. Taču par to viņiem var nākties dārgi samaksāt, ziņo portāls "15min".

Pieredzējušais Lietuvas kaskadieris un karatē čempions Darjus un viņa sieva Ieva Itālijas ceļojumu aizvada ne tikai burvīgu skatu un patīkamu mirkļu pavadībā, bet arī veicot dramatisku suņu glābšanas operāciju.

Darjus lietuviešu medijiem stāsta, ka viņš vietējā Venēcijas autostāvvietā nejauši pamanījis automašīnā ieslēgtus un karstumā elsošus suņus. Ķepaiņus viņš izdzirdēja neparastu skaņu dēļ.

"Es dzirdu, kā kāds dauzās. Pieeju klāt un redzu, ka viena mašīna ir stipri aizsvīdusi un tur ir atstāti divi suņi, kuri smok.

Mēs viņus pamanījām ap plkst. 15.00, bet reģistrētais laiks rāda, ka suņi autostāvvietā tika atstāti plkst. 10.30.

Venēcijā tobrīd bija +35 grādu karstums, lai gan autostāvvieta atradās ēnā. Dīvainākais, ka 20 metrus no mašīnas atradās uzraugs, kurš neļāva izsist logus, bet mudināja sagaidīt policistus," saka lietuviešu kaskadieris. 

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Viņš piebilst, ka, situācijai pasliktinoties, viņi sākuši caur spraugām ieliet mašīnas salonā ūdeni, bet, suņiem arvien smagāk elpojot, nācies izsist divus auto logu stiklus.

"Es izsitu divus logus. Mēs gribējām viņus atvēsināt, bet baidījāmies viņus izlaist ārā, jo, ja viņi būtu aizbēguši un sākuši klaiņot pa apkārtni, mēs viņus, iespējams, nebūtu noķēruši," stāsta karatē čempions.

Foto: Ekrānuzņēmums no video
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Pēc tam diezgan ātri ieradās policisti un veterinārārsti, kuri sāka atdzīvināt suņus. Reanimācija ilga aptuveni 2-3 stundas, un Darjus un Ieva visu laiku bija kopā ar suņiem. Kaskadieris priecājas, ka dzīvnieki atkopās un vairs neizskatās kā iepriekš redzētajos skatos.

Vakarā, kad četrkājainos savā aprūpē bija paņēmuši veterinārārsti, viņu glābēji no Lietuvas tika nogādāti policijas iecirknī, kur viņi pavadīja divas stundas, jo policisti negrasījās viņus palaist prom bojātās automašīnas dēļ.

"Viņi mūs pavadīja uz policijas iecirkni un bija ļoti laipni un draudzīgi: deva dzert ūdeni, mēs varējām nomazgāties, tāpēc mums nav nekādu pretenziju, bet viņiem tomēr nācās sākt pirmstiesas izmeklēšanu.

Likumsargi mums apliecināja, ka tas nav viņu ziņā un ka viņi neko vairāk nevar darīt," saka lietuvietis.

"Mēs nedrīkstējām sabojāt automašīnu, t. i., izsist tās logus. Tā kā mēs ne tikai izsitām logus, bet arī ielējām iekšā desmit vai piecpadsmit spaiņus ar ūdeni, visa mašīna pludoja. Turklāt iekšpusē atradās saimnieku čemodāni, tāpēc ūdens iesūcās tur iekšā," stāsta Darjus.

Par suņu īpašnieku - jauna moldāvu pāra - rīcību arī notiek pirmstiesas izmeklēšana, taču Darjus nedomā, ka tā drīzumā tiks atrisināta.

"Es domāju, ka tas ievilksies. Piemēram, vietējie ierēdņi uzrakstīja paziņojumu angļu valodā, taču neiztika bez tulkotāja un joprojām nezināja, vai to uzrakstījuši pareizi vai nepareizi," saka kaskadieris.

Lietuvas pāris, kurš izglāba suņus un piedzīvoja konfrontāciju ar varas iestādēm, tomēr nebija spiests palikt Venēcijā, tāpēc varēja doties tālāk atpūtā uz Komo ezeru. Pēc dažām dienām viņi varēs atgriezties Lietuvā un līdz tam amatpersonas iecerējušas viņus informēt par izmeklēšanas gaitu.

Lai gan Darjusam par šo incidentu var nākties stāties tiesas priekšā, viņš nebūs vienīgais. Vietējie suņu audzētāji un juristi ir piedāvājuši viņam palīdzību, jo šādi gadījumi nav reti: pirms dažām dienām tajā pašā autostāvvietā tika pamests kāds Jorkšīras terjers.

"Tajā dienā es runāju ar vietējiem suņu audzētājiem, kuriem ir savas audzētavas, un viņi man iedeva vietējo juristu kontaktus. Viņi man apliecināja, ka kāds noteikti mani pārstāvēs un ka tam jābūt itālim," saka lietuvietis.

Vaicāts, vai viņš nožēlo, ka ir bijis iesaistīts šādā incidentā, Darjus apliecina, ka par to nevar būt ne runas. "Es par to pat nedomāju. To būtu darījuši visi. Kas ir sliktākais, kas ar mani var notikt? Man vienkārši būs jāsamaksā sods," saka karatē čempions.

VIDEO: Suņu glābšanas operācija Venēcijā

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu