Kurš būs Džonsona amata pēctecis? Oficiāli pieteikušies jau deviņi politiķi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Boriss Džonsons un Riši Sunaks.
Boriss Džonsons un Riši Sunaks. Foto: AFP/SCANPIX

Pēc Lielbritānijas premjerministra Borisa Džonsona paziņojuma par atkāpšanos par kandidēšanu uz viņa vietu oficiāli paziņojuši jau deviņi politiķi.

Oficiāli par kandidēšanu paziņojis Riši Sunaks, kura atkāpšanās no finanšu ministra amata izraisīja demisiju vilni valdībā, kas galu galā noveda pie Džonsona paziņojuma par atkāpšanos.

Savas kandidatūras pieteikuši arī parlamenta ārlietu komitejas priekšsēdētājs Toms Tugenhats, Kroņa tieslietu padomniece Sjūella Breivermena un relatīvi mazpazīstamā bijusī līdztiesības ministre Kemi Bedenoča.

Uz Konservatīvās partijas līdera un valdības vadītāja amatu kandidēs arī bijušais ārlietu ministrs Džeremijs Hants, kas 2019.gadā meta izaicinājumu Džonsonam.

Sacensībā iesaistījies arī bijušais veselības ministrs Sadžids Džavids, jaunais finanšu ministrs Nadims Zahavi, tirdzniecības ministre Penija Mordonta un satiksmes ministrs Grants Šapss.

Sagaidāms, ka drīzumā par kandidēšanu uz Konservatīvās partijas līdera un valdības vadītāja amatu paziņos vēl citi konservatīvo politiķi. Tiek uzskatīts, ka viņu vidū būs arī pašreizējā ārlietu ministre Liza Trasa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu