FKTK atļauj "Signet Bank" un "Expobank" apvienošanos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) atļāvusi "Signet Bank" un "Expobank" apvienošanos, aģentūrai LETA pavēstīja komisijā.

FKTK padome atļāvusi "Signet Bank" kredītiestādes uzņēmuma daļas pāreju "Expobank". Līdz ar to no pirmdienas abu banku darbība tiek apvienota vienā kredītiestādē, kas pēc visu juridisko darbību veikšanas strādās ar "Signet Bank" nosaukumu.

"2018.gadā bankas, kas iepriekš bija fokusējušās uz ārvalstu klientu apkalpošanu, sāka biznesa modeļa maiņu un FKTK prognozēja, ka viens no šī segmenta banku darbības attīstības virzieniem ir konsolidācija. Esam gandarīti, ka "Signet Bank" un "Expobank" ir spējušas veikt šādu soli, lai saglabātu abās bankās esošo pieredzi un turpmāk nodrošinātu konkurētspējīgāku biznesa modeli, stiprinot Latvijas banku sektoru," norāda FKTK priekšsēdētāja Santa Purgaile.

Komisijā atgādina, ka 2022.gada 26.janvārī tika noslēgts "Expobank" iegādes darījums, kurā "Signet Bank" nopirka "Expobank". "Signet Bank" apsvēra turpmākos attīstības scenārijus un nolēma apvienot abu banku darbību, strādājot ar "Signet Bank" nosaukumu.

FKTK vērš uzmanību, ka abu banku klientiem saglabājas visi līdzšinējie pienākumi un tiesības, kas izriet no noslēgtajiem līgumiem, tikai tagadējās "Expobank" klienti piedzīvos bankas nosaukuma maiņu.

Atbilstoši Kredītiestāžu likumam kredītiestādes uzņēmuma vai tā daļas, nodalāmas mantas kopuma, aktīvu vai saistību kopuma vai ar kredītiestādes klientiem noslēgto tipveida līgumu kopuma pārejai citas personas īpašumā vai lietošanā kredītiestādei ir nepieciešama FKTK atļauja.

Jau vēstīts, ka par "Expobank" vienīgo īpašnieku 2012.gada februārī kļuva Krievijas uzņēmējs Igors Kims, kurš iepriekš bija arī bankas iepriekšējā īpašnieka "MDM Bank" akcionārs. 2012.gada 28.aprīlī "LTB Bank" mainīja nosaukumu pret "Expobank". Banka izveidota 1991.gadā ar nosaukumu "Tirdzniecības banka", bet vēlāk tā strādāja ar nosaukumiem "Latvijas tirdzniecības komercbanka" un "Latvijas tirdzniecības banka".

Pēc aktīvu apmēra 2021.gada beigās "Expobank" bija mazākā banka Latvijā.

Savukārt "Signet Bank" dibināta 1992.gadā ar nosaukumu "Latvijas Biznesa banka". 2013.gada jūlijā banka mainīja nosaukumu pret "Bank M2M Europe", savukārt 2017.gada septembrī, kad par bankas vairākuma akcionāriem kļuva Latvijas un starptautisku investoru grupa, kurā ietilpst "Hansalink", "Fin.lv" un "Signet Acquisition III", banka pārtapa par "Signet Bank". Pēc aktīvu apmēra 2021.gada beigās "Signet Bank" bija astotā lielākā banka Latvijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu