Latvija un Zviedrija pārrunā plašākas militārās sadarbības iespējas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere / LETA

Latvija un Zviedrija pārrunā plašākas militārās sadarbības iespējas, pastāstīja aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

Viņš apliecināja, ka runājis ar Zviedrijas kolēģi par ciešāku valstu divpusējo sadarbību. Latvija vienlaikus ir ieinteresēta Zviedrijas karavīru klātbūtnē Latvijā, taču tas, pēc ministra vārdiem, "ir jāskatās kontekstā".

"Mums ir plašāka rakstura sarunas, jo tas nav tikai par karavīriem, bet varbūt ir ekipējums, nodarbības un citas lietas. Mēs noteikti priecātos par zviedru klātbūtni Latvijā un ciešāku militāro sadarbību. Kā šī militārā sadarbība izpaudīsies, es domāju, ka šodien vēl ir pāragri pateikt," uzsvēra ministrs.

Politiķis arī apliecināja, ka Latvijai ir ieinteresēta ciešākā militārā sadarbībā ar Somiju, ar kur patlaban jau ir ļoti laba militāri industriālā sadarbība.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā Briselē Ziemeļatlantijas padomes sēdes laikā Somija un Zviedrija parakstīja protokolus par pievienošanos NATO. Latvijas Saeima 14.jūlijā, sēdē varētu skatīt Zviedrijas un Somijas protokolus par pievienošanos NATO un ratificēt tos.

NATO samitā Madridē Latvija un Kanāda parakstīja deklarāciju par NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas stiprināšanu un turpmāko attīstību, palielinot to līdz brigādes līmenim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu