Ģimene Liepājā vairākas reizes saskārusies ar bērna kapa izdemolēšanu (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Degpunktā" sižeta

Ar necilvēcīgu rīcību saskārusies ģimene no Liepājas, kurai vairākkārt ļaunprātīgi izpostīta bērna atdusas vieta Vecajos kapos, vēsta raidījums "Degpunktā".

Antra ar vīru pirms diviem gadiem zaudēja dēlu. Par bērna atdusas vietu ģimene izvēlējās Liepājas Vecos kapus. Jau sākotnēji savādi šķitis, ka kapus apmeklē ne vien mirušo tuvinieki, bet dažkārt arī iedzert gribētāji, bet līdz šim lieli starpgadījumi nebija notikuši, lai par to celtu trauksmi.

Viss mainījās jūnijā, kad tuvinieki apciemoja kapa vietu un konstatēja, ka apgāzts kapakmens ar visu pamatni, kā arī izrauta iestādītā roze un izmētātas piemiņas vietā saliktās mantas.

Postījumi bija atjaunojami un arī Valsts policija neuzskatīja par vajadzīgu uzsākt procesu. Kapsētu pārvalde pieļāva iespēju, ka kāds, ejot garām, iespējams, pakritis un nodarītais nav bijis ļaunprātīgas rīcības dēļ.

Pagājušajā nedēļā kapavieta atkal cieta. Šoreiz tik viegli visu sakopt pašu spēkiem nebūs - kapakmens atlauzts no pamatnes.

Ceturtdien, 7. jūlijā, ap plkst. 16.30 Antras vīrs dēla atdusas vietu sakārtoja, bet jau pēc plkst. 17 uz Vecajiem kapiem devās arī Antra, kur atkal viss bija sabojāts pēdējās pusstundas laikā. Bija redzami lieli pēdu nospiedumi. Atbrauca kriminālpolicija, uzsāka ekspertīzi.

Neviena cita kapavieta apkārtnē nav cietusi, bojāta tikai Antras dēla atdusas vieta. Ja sākotnēji varēja domāt, ka postījumus nodarījuši bērni vai pusaudži ākstoties, tad jau pēc vairākkārtējiem uzbrukumiem, pat divreiz dienā, kā arī bojājumu apjoma ir skaidrs, ka vainojams kāds pieaugušais.

Antra lūdz tuvumā dzīvojošo cilvēku palīdzību, kā arī ikviena kapu apmeklētāju, kas redzējis ceturtdienas, 7. jūlija, naktī vai ap plkst. 17 manīja kaut ko aizdomīgu Kaiju ielā, sazināties ar Liepājas Valsts policijas iecirkni vai zvanīt uz tālruni 110.

Video: "Degpunktā" sižets

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu