Tuvāko stundu laikā vietām Latvijā gaidāms pērkona negaiss ar stiprām lietusgāzēm

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens / LETA

Tuvāko dažu stundu laikā vietām Latvijas austrumu daļā gaidāms pērkona negaiss ar stiprām lietusgāzēm, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāvji, kuri ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) pārstāvjiem otrdienas vakarā izsludinājuši dzeltenā līmeņa brīdinājumu.

Dzeltenais brīdinājums ir spēkā no pulksten 16:45 līdz pulksten 23.

Kā teikts Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) mājaslapā, dzeltenais brīdinājums nozīmē, ka prognozētie hidrometeoroloģiskie apstākļi nav bīstami, tiesa, ja plānojat aktivitātes, kuras tie var ietekmēt, jābūt uzmanīgiem. LVĢMC aicina būt informētiem par gaidāmajām izmaiņām un lieki nepakļaut sevi riskam.

Var veidoties pērkona negaiss. VUGD aicina būt īpaši piesardzīgiem vietās, kas sevišķi pakļautas pērkona negaisu ietekmei, piemēram, mežos, atklātās teritorijās. Nolauzti koku zari, nefiksēti priekšmeti vai atlūzas var tikt nestas pa gaisu.

Iespējama lokālu zemāko teritoriju applūšana. Braukšanas apstākļus uz ceļa var apgrūtināt pasliktināta redzamība un akvaplanēšana. Āra aktivitātes var tikt traucētas. Ja vien iespējams, VUGD aicina meklēt patvērumu slēgtās telpās.

Aktuālajai brīdinājumu informācijai var sekot līdzi arī šajā mājaslapā : https://bridinajumi.meteo.lv/

Ja hidrometeoroloģiskie apstākļi ir radījuši postījumus, kas apdraud cilvēku veselību un dzīvību, komunikācijas vai sabiedriskā transporta kustību, jāzvana uz vienoto ārkārtas palīdzības tālruņa numuru 112.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu