Spēcīgā lietus dēļ Rīgā Daugavā ieplūst kanalizācija

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no LTV Ziņu dienesta video.

Otrdien, 12. jūlijā, dienas pirmajā pusē galvaspilsēta piedzīvoja tik ilgstošu un intensīvu lietu, ka nācās veikt neattīrītu notekūdeņu izlaides Daugavā. Precīzs piesārņotā ūdens apjoms, kas šīs dienas laikā nonācis upē, vēl nav aprēķināts, vēsta LTV Ziņu dienesta raidījums "Panorāma". 

Kanalizācijas kopsistēmām un attīrīšanas iekārtām nebija pa spēkam apstrādāt tik lielu ūdens apjomu, tāpēc Rīgā tika atvērtas avārijas izlaides un likteņupē vairāku stundu garumā gāzās neattīrīti kanalizācijas ūdeņi.

"Rīgas ūdens" Kanalizācijas tīklu sūkņu staciju dienesta vadītājs Kaspars Birkhāns saka: "Kad šie līmeņi sasniedz tādu robežu, ka var apdraudēt gan rīdziniekus, gan mūsu klientu pagrabu applūšanas, ielu applūšanas, mums nākas diemžēl atvērt avārijas izlaidi un sākt sūknēt arī avārijas izlaidei, lai nepārslogotu attīrīšanas iekārtas."

Arī precīzu piesārņotā ūdens apjomu, kas nonācis upē, varēs noteikt vien rīt. "Rīgas ūdens" norādīja - neizlaižot lieko ūdeni, sabojātos attīrīšanas process.

Tā atjaunošana prasītu 10 dienas, un visu šo laiku jūrā ieplūstu neattīrīts ūdens. Tāpēc avārijas izlaide uzskatāma par mazāku ļaunumu. Taču neattīrīti ūdeņi stipra lietus laikā Daugavā ietek arī no citām Rīgas vietām.

Latvijas Televīzija devās uz Daugavas posmu pie Salu tilta. To, kas šajās stundās satek Daugavā, var sajust ar vairākām maņām – gan redzēt, gan saost. Daugavas piesārņošana stipru lietusgāžu laikā nav jauna problēma. Tā ir Valsts vides dienesta redzeslokā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu