Latvijā sāk darboties jauna taksometru pakalpojumu mobilā lietotne (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Wirestock Creators/shutterstock.com

Ar zīmoliem "DispoCars" un "DispoCars Driver" Latvijā darbu sācis jauns tīmekļvietnes un mobilās lietotnes pakalpojumu sniedzējs SIA "Dispo Group Latvija", kas piedāvā pasažieru komercpārvadājumus ar vieglo automobili un taksometru, informēja Autotransporta direkcijas pārstāvji.

Autotransporta direkcijas valdes priekšsēdētājs Kristiāns Godiņš norāda, ka līdz šim "Bolt" bija vienīgais, kas Latvijā nodrošināja šāda veida pakalpojumus, bet nozare ir atvērta pat vairākiem jauniem spēlētājiem. Lielāka konkurence ir ieguvums sabiedrībai, jo nākotnē var pozitīvi ietekmēt taksometru pakalpojumu cenas un palielināt to pieejamību.

"Vērosim "DispoCars" ietekmi uz taksometru pakalpojumu sektoru un sekosim līdzi, kā tiek ievērotas normatīvu prasības, lai pakalpojuma saņēmējiem nodrošinātu, ka ar mobilās lietotnes starpniecību var izsaukt tikai licencētus pārvadātājus un Taksometru vadītāju reģistrā reģistrētus vadītājus," norāda Godiņš.

Atbilstības pārbaudes veiks Rīgas domes kontroles dienests, Autotransporta direkcija un Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Pakalpojumu sniedzējs Autopārvadātāju informatīvajā datu bāzē atbilstoši Autopārvadājumu likumam ir reģistrēts šogad 27.maijā. Periodā starp reģistrāciju un faktisko pakalpojumu sniegšanas sākšanu "Dispo Group Latvija" veica pārvadātāju un automobiļu vadītāju reģistrāciju mobilajā lietotnē, veica attiecīgas atbilstības pārbaudes, kā arī reģistrējās tiešsaistes datu nodošanai VID.

Prasība reģistrēt tīmekļvietni vai mobilo lietotni ir kopš 2020.gada, un uz pakalpojumu sniedzējiem attiecas tad, ja ar to starpniecību tiek organizēti pasažieru komercpārvadājumi ar vieglo automobili, tostarp taksometru, ja pakalpojumu var pieteikt, apstiprināt un braucienu apmaksāt, izmantojot tīmekļvietni vai mobilo lietotni.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Dispo Group Latvija" reģistrēta 2020.gada augustā, un tās pamatkapitāls ir 2800 eiro. Uzņēmums pirmajā nepilnajā darbības gadā ieņēmumus no pamatdarbības neguva, bet uzņēmuma 2021.gada finanšu pārskats vēl nav publicēts. "Dispo Group Latvija" vienīgais īpašnieks ir Igaunijā reģistrētā "Dispo Group".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu