Malkins un "Penguins" tomēr vienojas par jaunu līgumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jevgēņijs Malkins
Jevgēņijs Malkins Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Pitsburgas "Penguins" parakstījusi jaunu līgumu ar savu ilggadējo uzbrucēju Jevgēņiju Malkinu.

35 gadus vecais Malkins trešdien kļūtu par neierobežoti brīvo aģentu, tomēr viņam izdevies vienoties ar komandu vēl par četru gadu līgumu. Krievu uzbrucēja atalgojums samazinājies no 9,5 miljoniem ASV dolāru sezonā līdz 6,1 miljonam. Līguma kopēja summa ir 24,4 miljoni ASV dolāru (24,4 miljoni eiro).

Pagājušajā sezonā 2004.gada drafta otrais numurs regulārajā čempionātā 41 spēlē guva 42 punktus (20+22), bet septiņos izslēgšanas mačos iekrāja sešus punktus (3+3). Pirmos 34 mačus Malkins izlaida pēc vasarā veiktās ceļgala operācijas.

Malkins ir "Penguins" visu laiku trešais labākais vārtu guvējs (444), asistents (702) un punktu krājējs (1146). Krievu hokejists ieņem otro vietu aizvadītajos regulārā čempionāta mačos (981) aiz Sidnija Krosbija. Savukārt Stenlija kausa izcīņā Malkins ar 180 punktiem 177 spēlēs ir 14.rezultatīvākais spēlētājs līgas vēsturē.

Malkins divreiz ir kļuvis par regulārā čempionāta rezultatīvāko spēlētāju, izcīnījis ar "Penguins" trīs Stenlija kausus un reizi atzīts par izslēgšanas spēļu MVP.

Līdz ar līguma pagarināšanu, "Penguins" faktiski nodrošinājuši savam ilggadējam trio - Malkinam, Krosbijam un Krisam Letangam karjeras noslēgšanu Pitsburgas vienībā.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā "Penguins" vienojās par līgumu ar citu veterānu - aizsargu Letangu. Turpmāko sešu sezonu laikā 35 gadus vecais aizsargs saņems 36,6 miljonus ASV dolāru (6,1 miljons sezonā).

Krosbijam līgums ar "Penguins" vēl ir spēkā uz nākamajām trim sezonām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu