VIDEO ⟩ Izglābti 14 jaunieši, kuri Nāves salā nonāca neapskaužamā situācijā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Latvijā otrdien glābēji palīdzējuši nokļūt krastā vairākiem laivotājiem, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Plkst.9.22 glābēji steidzās uz Aizkraukles novada Sērenes pagastu, kur Daugavā bija apgāzusies laiva ar vairākiem cilvēkiem. Ugunsdzēsēji notikuma vietā konstatēja, ka trīs cilvēki tikuši krastā saviem spēkiem, bet vienu cilvēku no upē esošās salas krastā nogādāja glābēji.

Tāpat otrdien VUGD saņēma izsaukumu uz Uriekstes ielu Rīgā, kur 20 kvadrātmetru platībā dega kravas automašīna. Viens cilvēks tika nodots mediķiem.

Otrdien glābēji saņēma izsaukumu uz Aptiekas ielu Rīgā, kur četrstāvu dzīvojamās mājas pagrabā bija izcēlies ugunsgrēks.

Notikuma vietā konstatēts, ka deg pagrabā esoša ķīmiska viela, visticamāk, karbīts. Tā tika iznesta no pagraba un nodzēsta. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās trīs cilvēki.

VUGD vakar saņēmis 40 izsaukumus, kas, visticamāk, saistīti ar vēja un lietus radītiem postījumiem. Visvairāk izsaukumu saņemti Rīgā un Pierīgā - 26. Visos gadījumos palīdzība bija nepieciešama, lai sazāģētu nolūzušus kokus.

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 102 izsaukumus - 18 uz ugunsgrēku dzēšanu, 69 uz glābšanas darbiem, bet 15 izsaukumi bija maldinājumi.

Izglābti 14 jaunieši, kuri atradās uz Nāves salas

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Plkst.10.27 VUGD saņēma izsaukumu uz Ķekavas novada Daugmales pagastu par to, ka 14 jaunieši atrodas uz Nāves salas un saviem spēkiem netiek atpakaļ.

Glābēji, izmantojot laivu, izglāba astoņus cilvēkus, bet sešus cilvēkus drošībā nogādāja Salaspils pašvaldības policija ar savu laivu.

TV3 raidījums degpunktā ziņo, ka jaunieši nebija paredzējuši lietusgāzes un nonāca neapskaužamā situācijā – visas mantas slapjas, turklāt nebija vienkārši arī tikt atpakaļ uz krastu.

Jaunieši raidījumā stāsta, ka "kempingoja" – no krasta ar laivu bija atbraukuši uz salu. Kompānija iepriekš nav zinājusi, ka būs stiprs lietus. Taču no rīta saprata, ka ir problēmas – pamodušies peļķēs, ziņo raidījums.

Kāds no jauniešu kompānijas centās iedarbināt laivas motoru, lai kaut kā tiktu atpakaļ uz bāzes punktu, taču nesekmīgi. Pienāca brīdis, kad jaunieši saprata – jāmeklē palīdzība.

Nokļūšanu atpakaļ apgrūtināja ne tikai nedarbojošais motors, bet stiprā straume, kamdēļ nevarēja tikt atpakaļ, tāpēc tika sazvanīti ugunsdzēsēji un policija, ziņo "Degpunktā".

Plašāk "Degpunktā" sižetā:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu