Francijas valdība, izskatot Covid-19 situāciju, cieš pirmo sakāvi parlamentā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Francijas valdība parlamentā cietusi pirmo sakāvi, kopš prezidenta Emanuela Makrona pārstāvētā centriskā koalīcija Nacionālajā sapulcē zaudējusi absolūto vairākumu.

Otrdienas vakarā Nacionālā sapulce noraidīja priekšlikumu piešķirt valdībai pilnvaras pieprasīt ceļotājiem pirms ieceļošanas Francijā uzrādīt apliecinājumu par vakcināciju vai negatīvu Covid-19 testu.

Priekšlikums tika noraidīts ar 219 pret 195 balsīm, pret balsojot visām lielākajām opozīcijas partijām - galēji labējai Nacionālai apvienībai (RN), galēji kreisajai partijai "Nepakļāvīgā Francija" (LFI) un konservatīvajai Republikāņu partijai.

"Apstākļi liek valdībai ieklausīties opozīcijas partijās, ar ko tai šobrīd ir nelielas grūtības," sarunā ar radiostaciju "Sud" trešdienas rītā izteicās parlamenta deputāts Olivjē Marlē, kas pārstāv republikāņus.

Premjerministre Elizabete Borne nosodījusi opozīcijas "obstrukciju", kamēr viņas līdzgaitnieki norāda uz galēji labējo un galēji kreiso apvienošanos.

"Nepārprotama ekstrēmistu sadarbība, viens otram aplaudē," tviterī uzsvērusi deputāte Moda Bregona, kas pārstāv Makrona dibināto partiju "Uz priekšu, Republika!" (REM).

Savukārt viņas kolēģis Remī Rebirots žēlojas par "futbola mača gaisotni", kas valdījusi debašu laikā, kad runātāji tikuši pastāvīgi pārkliegti.

Tikmēr deputāte Matilde Pano, kas pārstāv LFI, valdošās partijas deputātus nosaukusi par marionetēm.

Neskatoties uz valdības sakāvi robežkontroles jautājumā, kopumā likumprojekts par pasākumiem Covid-19 septītā viļņa apkarošanai tika pieņemts ar 221 pret 187 balsīm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu