VIDEO ⟩ Nemieri Šrilankā: protestētāji ielauzušies premjerministra birojā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Šrilankā pret valdību noskaņoti protestētāji trešdien ielauzušies premjerministra Ranila Vikramasinghes birojā.

Šrilankas prezidents Gotabaja Radžapaksa trešdienas rītā aizbēga no valsts, dodoties uz kaimiņos esošo Maldiviju, un Vikramasinghe tika iecelts par pagaidu prezidentu.

Neskatoties uz asaru gāzes un ūdensmetēju izmantošanu, policistiem un karavīriem neizdevās apturēt protestētājus, kuri ielauzās premjerministra birojā, kur izkāra valsts karogus.

Vikramasinghe televīzijā pārraidītā uzrunā tautai paziņoja, ka licis armijas komandieriem un policijai atjaunot kārtību, bet karavīri padevās protestētāju pārsvaram.

Jau ziņots, ka protestētāji, kas pieprasa valsts galvas un premjerministra atkāpšanos, sestdien ielauzās prezidenta oficiālajā rezidencē un kancelejā, taču Radžapaksa paspēja aizbēgt pirms demonstrantu ierašanās. Vēlāk protestētāji pielaida uguni premjerministra Ranila Vikramasinghes privātajai rezidencei.

"Mēs nevaram saplēst savu konstitūciju. Mēs nevaram pieļaut, ka fašisti pārņem varu. Mums ir jāizbeidz šie fašistiskie draudi demokrātijai," uzrunā televīzijā sacīja Vikramasinghe, piebilstot, ka protestētāju ieņemtās valsts ēkas ir jāatgriež valsts pārziņā.

Protestus un nekārtības Šrilankā izsaukusi smagā ekonomiskā situācija.

Izbeidzoties valūtas krājumiem, kas nepieciešami pirmās nepieciešamības preču importam, Šrilanka jau vairākus mēnešus piedzīvo pārtikas un degvielas deficītu, ilgstošus elektrības piegādes pārtraukumus un strauji augošu inflāciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu