"Ziedot.lv": Pēdējā laikā samazinājušās Ukrainas atbalstam ziedotās summas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukrainas karogi.
Ukrainas karogi. Foto: Paula Čurkste/LETA

Pēdējā laikā ir samazinājušās naudas summas, kuras Latvijas iedzīvotāji ziedo Ukrainas atbalstam, lai gan ziedotāju skaits palicis nemainīgs pavēstīja labdarības organizācijas "Ziedot.lv" komunikācijas vadītāja Ilze Ošāne.

Pēc viņas paustā, ir redzams, ka sabiedrība jau pieradusi pie kara Ukrainā. Tomēr ik dienu labdarības organizācijā tiek saņemti lūgumi gan no Ukrainas aizstāvjiem, gan no frontes tuvumā esošajiem apgabaliem, kuru iedzīvotājiem trūkst pārtikas. Palīdzība Ukrainai ir ļoti nepieciešama, un tā būs nepieciešama ilgstoši, tādēļ "Ziedot.lv" aicina līdzdarboties Ukrainas atbalsta programmās arī turpmāk.

Viņa norādīja, ka nevar apgalvot, ka Ukrainas kara dēļ faktiski lielākā daļa ziedotāju līdzekļu tiek ziedota Ukrainai, bet smagi slimiem bērniem un pamestiem dzīvniekiem uz tā rēķina tiek mazāk nekā citkārt.

"Summas Ukrainas atbalstam ir lielākas, jo ir karš, bet nevar teikt, ka Latvijas smagi slimo bērnu, pieaugušo un dzīvnieku atbalstam cilvēki šobrīd ziedo mazāk nekā iepriekš," norādīja Ošāne.

Šī mēneša pirmajās 13 dienās portālā "Ziedot.lv" tiešsaistē ir saziedoto vairāk kā 115 000 eiro, kas liecina, ka ziedotāju aktivitāte vēl joprojām ir augsta. Iedzīvotāji ziedo gan tādiem vietējiem mērķiem kā onkoloģijas pacientiem, smagi slimiem bērniem, gan arī Ukrainas atbalstam.

Patlaban "Ziedot.lv" seko līdzi aktualitātēm valstī un jūt mazturīgāko līdzcilvēku bažas un satraukumu par gaidāmo rudens un ziemas sezonu, tādēļ drīzumā labdarības organizācija sāks ziedojumu vākšanu gan vietējo līdzcilvēku atbalstam, gan arī ukraiņu bēgļu atbalstam, lai ģimenēm būtu atbalsts kā pārvarēt rudens un ziemas sezonā augstās apkures un elektroenerģijas izmaksas no ģimenes budžeta.

Šobrīd portālā "Ziedot.lv" tiek īstenots Eiropas Rekonstrukciju un attīstības bankas (ERAB) projekts, kas katru ziedojumu Ukrainas bēgļu atbalstam trīskāršo no ERAB puses. Par šiem ziedojumiem varēs sniegt gan sociālu atbalstu, gan ārstniecības un medikamentu atbalstu.

Ošāne norādīja, ka šāda veida akcijas no ERAB puses bijušas arī līdz šim Latvijas iedzīvotāju atbalstam, bet pirmo reizi ir Ukrainas bēgļu atbalstam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu