"Tā nav nekāda ģimeņu diena." Kāpēc festivāla "Positivus" biļetes būs jāpērk arī zīdaiņiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Melanie Lemahieu/Shutterstock

Pēc divu gadu pauzes piektdien, 15. jūlijā, un sestdien, 16. jūlijā, atkal notiks festivāls "Positivus". Tas pirmo reizi norisināsies Rīgā, Lucavsalā. Taču vairākus potenciālos festivāla apmeklētājus pārsteidzis fakts, ka būs jāpērk biļetes par pilnu cenu (69 eiro) arī zīdaiņiem. Festivāla pārstāve Elva Lorence "Apollo.lv" atklāj iemeslu tam.

Biļetes būs jāpērk par pilnu cenu

Kāds sociālo tīklu lietotājs, pamanot šādu prasību no festivāla organizatoru puses, raksta: "Jauno ģimeņu un vecāku konkrēta diskriminācija! Šogad "Positivus" festivāls prasa arī pilnu ieejas maksu par zīdaiņiem. Arī par astoņus, deviņus vecu zīdaini! 69 eiro!

Tieši kādā veidā zīdainis varētu izbaudīt visu, ko festivāls un biļete par attiecīgo cenu piedāvā? Nedz zīdainis klausītos baigi mūziku un koncertus (jo būtu skaņu izolējošās austiņas), nedz viņš baigi piedalītos arī kādā festivāla aktivitātē."

Sašutušais iedzīvotājs vēsta, ka esot zvanījis organizatoriem un jautājis šī lēmuma pamatojumu, kā rezultātā ieguvis atbildi - lēmums pieņemts drošības apsvērumu dēļ, kā arī nepieciešams uzskaitīt kopējo festivāla apmeklētāju skaitu.

Potenciālais pasākuma apmeklētājs turpina: "Uz ko es, protams atbildēju ar pretjautājumu: "Tieši kādā veidā zīdainis var radīt drošības apdraudējumu festivālā?" Uz ko, protams, man atbilde nesekoja.

Vai nebūtu vienkāršāk tad paziņot, ka "Positivus" nav jaunajām ģimenēm draudzīgas un vienkārši uzsvērtu, ka neiesaka uz festivālu doties ar saviem bērniem?"

Sazinoties ar festivāla pārstāvi Elvu, tika noskaidrots, ka šāds lēmums patiesi ir pieņemts drošības apsvērumu dēļ, bet neatklāj, kā tieši zīdaiņi var ietekmēt drošību.

Iedzīvotāju viedokļi krasi atšķiras

Daļa iedzīvotāju uzskata, ka šāds lēmums ir pieņemams, jo zīdaiņiem nevajadzētu apmeklēt šāda veida pasākumus. Citi aizstāv šo lēmumu, norādot, ka festivālam drīkst būt šādi noteikumi.

Sociālajos tīklos šādu nostāju aizstāv Jānis, rakstot: "Man šķiet, ka festivālam drīkst būt šādi noteikumi. Tā nav nekāda ģimeņu diena. Ģimenēm nedraudzīgi, bet kāpēc vispār bērns jāņem līdzi uz festivālu?"

Savukārt citi iedzīvotāji ir sašutuši par šāda lēmuma pieņemšanu, rakstot: "Ir vecāki, kam nav, kur atstāt bērnu, un ļoti grib iet uz pasākumiem "Positivus", bet papildu 70 eiro nav pa kabatai. Es saprastu, ja būtu bērnu biļete būtu, nu, piemēram, 50% no cenas."

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka Lucavsalā dienās pirms festivāla liela rosība – tiek celti nožogojumi, būvētas skatuves, veidotas ēdināšanas zonas, jo pēc 13 gadu norises Salacgrīvā "Positivus" pārcēlies uz galvaspilsētu Rīgu.

"Protams, mēs liekam ļoti lielas cerības arī uz atpazīstamību. Ir pagājuši divi gadi, ja ieskaita priekšvēlēšanu periodu, kurā man tūrisma un viesmīlības nozare jautā - kā pilsēta var palīdzēt šajos grūtajos laikos, un mana atbilde vienmēr bijusi - tieši rīkojot šādus pasākumus," norādīja Rīgas mērs Mārtiņš Staķis.

TV3 Ziņas vēsta, ka šogad festivāla organizēšana bijusi finansiāli dārgākā tā pastāvēšanas vēsturē – iztērēti aptuveni divi miljoni eiro, no kuriem vairāk nekā puse – mākslinieku honorāriem. Programma vērienīga - uz trim skatuvēm viesosies vairākas repa un popmūzikas zvaigznes, kas atpazīstamību ieguvušas visas pasaules mērogā.

Organizatori šogad cer piesaistīt vairāk ārzemju viesu, un patlaban plānots, ka katrā no festivāla dienām Lucavsalu apmeklēšot ap 20 000 cilvēku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu