VIDEO ⟩ Traģēdija Pļaviņās: Aiviekstē noslīcis vīrietis, kurš glāba savu bērnu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Trešdien Aiviekstes upē Pļaviņās noslīkušais vīrietis glābis savu bērnu,  informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa.

Policijas Aizkraukles iecirknī trešdien tika saņemta informācija, ka Pļaviņās Aiviekstē slīkst cilvēks. Izbraucot uz notikuma vietu, likumsargi noskaidroja, ka 1978. gadā dzimis vīrietis, glābjot savu mazgadīgo bērnu no noslīkšanas, nepietiekamu peldēšanas prasmju dēļ pats ir noslīcis.

Kalniņa informē, ka vīrieša līķis tika atrasts Aiviekstē nākamajā dienā. Policijā par notikušo sākts kriminālprocess.

Jau ziņots, ka Pļaviņās no Aiviekstes izcelts miris cilvēks, līdz ar to glābēji šogad no ūdenstilpnēm izvilkuši kopumā jau 54 cilvēkus, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta.

Trešdienas pēcpusdienā saņemts izsaukums uz Aizkraukles novada Pļaviņām, kur Aiviekstē slīkst cilvēks. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji apsekoja upi no vietas, kur cilvēks pēdējo reizi tika redzēts.

Tāpat pārbaudīta upes gultne 150 metru garumā no vietas, kur cilvēks pēdējo reizi tika redzēts virs ūdens.

Notikuma vietā upei bija ļoti nelīdzena gultne, lieli akmeņi, kā arī spēcīga straume.

"Vakar cilvēku neizdevās atrast, taču šodien ugunsdzēsēji glābēji cilvēku atrada trīs metrus no upes krasta. Ar Hanzas dēļa palīdzību nogādāja krastā. Bojāgājušais cilvēks tika nodots Valsts policijas darbiniekiem. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests aicina ikvienu iedzīvotāju būt apdomīgiem, atpūšoties pie un uz ūdens, ievērot visus drošības pamatnoteikumus," TV3 raidījumu "Degpunktā" informēja VUGD.

Raidījums, atsaucoties uz apkārtējo stāstītā, ziņo, ka notikušais sācies pavisam nevainīgi, proti, mazgadīgi bērni tēva pavadībā gājuši pastaigā gar upes krastu, tad pēkšņi meitene ielēca ūdenī un sāka slīkt. Palīgā atsteidzās kāds nejaušs garāmgājējs, kas palīdzēja izvilkt slīkstošo meiteni, bet nepamanīja, ka viņas tēvs paiet zem ūdens.

Plašāk "Degpunktā" sižetā:

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu