FOTO ⟩ Lucavsalā lietus pavadībā ieradušies pirmie "Positivus" apmeklētāji

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Juris Lisovs/TVNET

Šajā nedēļas nogalē Rīgā, Lucavsalas teritorijā, norisinās festivāls "Positivus". Piektdienas pēcpusdienā ieradušies pirmie festivāla apmeklētāji.

Šī gada "Positivus" festivāla galvenie mākslinieku būs "A$AP Rocky", "Megan Thee Stallion" un "Jamie xx".

Festivāla programmu papildinās "Caribou", "Black Midi", "SoFaygo", "Moses Sumney", "Black Country", "New Road", "Bas", pašmāju mākslinieki "ansis", "Citi zēni", Arturs Skutelis, "rolands če", "Sudden Lights", "Būū", "Edavārdi", "Prusax", "Sigma", Elizabete Gaile, "Viņa", "Muud", "Ods", "Zeļģis", "Nova koma", "$ourJ" un daudzi citi.

Lorence norādīja, ka viens no aktuālākajiem hiphopa mākslinieču vārdiem ir "Megan Thee Stallion". 2019.gadā "Megan Thee Stallion" ierindojās ASV hiphopa apritē, piesakot sevi starp spēcīgākajām sieviešu hiphopa māksliniecēm. Viņa saņēmusi trīs "Grammy" apbalvojumus kā "Labākā repa māksliniece", "Labākais repa izpildījums" un "Labākā repa dziesma" ar dziesmu "Savage". Pēc ierakstiem "Fever" un "Suga" "Megan Thee Stallion" 2020.gadā izdeva savu debijas albumu "Good News", kur divas dziesmas iekļuva ASV topa pirmajās vietās - "Savage" un "WAP". Pavisam nesen klajā nāca arī kopprojekts ar popmūzikas zvaigzni "Dua Lipa" dziesmā "Sweetiest Pie".

Festivāla pārstāve atzīmēja, ka "Jamie xx" pasaulē ir labi pazīstams kā grupas "The xx" galvenais dalībnieks. Viņš ir pieprasīts gan kā solo mākslinieks, gan kā dīdžejs tādām pasaules mēroga zvaigznēm kā "Adele", "Florence + The Machine", "Gil Scott-Heron" un daudziem citiem. 2015.gadā viņš izdeva debijas albumu "In Colour", kurā iekļautas dziesmas kā "Loud Places", "I Know There’s Gonna Be (Good Times)" un "Gosh". Vienlaikus apvienojot dīdžejošanu, remiksēšanu, producēšanu un jauna materiāla tapšanu kopā ar "The xx", 2020.gadā Jamie xx izdeva savu jaunāko hitu "Idontknow".

Kā ziņots, festivāla budžets ir divi miljoni eiro. No tiem 200 000 eiro piešķīra Rīgas pašvaldība. Pašvaldība lēš, ka "Positivus" festivāls sniegs papildu iespēju popularizēt Rīgu pasaulē, tādējādi stiprinot galvaspilsētas tēlu un atpazīstamību aiz Latvijas robežām.

Atšķirībā no iepriekšējiem festivāliem, koncerti nav paredzēti visu diennakti, un plānots, ka tie beigsies ap plkst.1 naktī.

Apmeklētāji pasākuma vietā tiks gaidīti katru dienu no plkst.12. Koncertu sākums plānots ap plkst.14, bet uz lielās skatuves - no plkst.17.

Galvenie koncerti naktī noslēgsies ap plkst.1. Līdz ar to trokšņi no Lucavsalas pēc plkst.1 naktī vairs nebūšot dzirdami, bet lielākā daļa apmeklētāju, visticamāk, pārcelsies uz Vecrīgu.

Kā skaidroja gan Valsts, gan Pašvaldības policijas pārstāvji, tiesībsargājošās iestādes esot gatavas nodrošināt kārtību pilsētā, arī lielākai cilvēku plūsmai pārvietojoties uz centru.

Majors piebilda, ka atšķirībā no iepriekšējiem festivāliem, šis "Positivus" atšķirsies ar to, ka apmeklētāji, lielākoties apmetīsies viesnīcās Rīgā, nevis teltīs blakus pasākuma norises vietai.

Telšu pilsētiņa Lucavsalā tomēr būšot, bet tā paredzēta salīdzinoši maza, un tajā apmetīsies aptuveni 2000 cilvēku.

Kopumā plānots, ka katru dienu festivālu apmeklēs ap 20 000 cilvēku.

Policisti uzraudzīšot situāciju arī uz ūdens.

Festivāla pirmsākumi meklējami 2007.gadā, tam katru gadu līdz 2019.gadam norisinoties Salacgrīvā. Covid-19 pandēmijas laikā festivāls nenotika.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu