FOTO ⟩ Ar krāšņiem priekšnesumiem aizvadīta pirmā "Positivus" diena

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Juris Lisovs / TVNET

Pēc divu gadu pārtraukuma 15. un 16. jūlijā Lucavsalā, Rīgā norisinās festivāls "Positivus". Ielūkojies, kā tika aizvadīta pirmā festivāla diena.

Festivālā divu dienu garumā būs baudāma nebijusi un krāšņa mūzikas programma, kino klasika un aizraujošas aktivitātes koncertu starplaikos.

Šī gada "Positivus" festivāla galvenie mākslinieki būs "A$AP Rocky", "Megan Thee Stallion" un "Jamie xx".

Tāpat festivāla programmu papildinās "Caribou", "Black Midi", "SoFaygo", "Black Country", "New Road", Bas, pašmāju mākslinieki ansis, "Citi zēni", Arturs Skutelis, rolands če, "Sudden Lights", Būū, Edavārdi, Prusax, "Sigma", Elizabete Gaile, Viņa, "Muud", Ods, "Zeļģis", "Nova koma", $ourJ un daudzi citi.

Foto: "Positivus" pirmā diena

Kā ierasts, rūpējoties par plašāku mākslas veidu piedāvājumu festivālā, arī šogad sadarbībā ar kinoteātri "Kino Bize" festivāla apmeklētājiem būs iespēja atgūties no dzīvajiem koncertiem. Astoņos filmu seansos divu dienu garumā tiks izrādīts gan jaunākais pašmāju kino, gan aktuālas ārzemju filmas, gan kulta klasika. Seansus papildinās vietējo kino veidotāju viesošanās un sarunas ar skatītājiem.

Kā ziņots, festivāla budžets ir divi miljoni eiro. No tiem 200 000 eiro piešķīra Rīgas pašvaldība. Pašvaldība lēš, ka "Positivus" festivāls sniegs papildu iespēju popularizēt Rīgu pasaulē, tādējādi stiprinot galvaspilsētas tēlu un atpazīstamību aiz Latvijas robežām.

Atšķirībā no iepriekšējiem festivāliem, koncerti nav paredzēti visu diennakti, un plānots, ka tie beigsies ap plkst.1 naktī.

Foto: Jamie XX uzstāšanās

Apmeklētāji pasākuma vietā tiks gaidīti katru dienu no plkst.12. Koncertu sākums plānots ap plkst.14, bet uz lielās skatuves - no plkst.17.

Galvenie koncerti naktī noslēgsies ap plkst.1. Līdz ar to trokšņi no Lucavsalas pēc plkst.1 naktī vairs nebūšot dzirdami, bet lielākā daļa apmeklētāju, visticamāk, pārcelsies uz Vecrīgu.

Kā skaidroja gan Valsts, gan Pašvaldības policijas pārstāvji, tiesībsargājošās iestādes esot gatavas nodrošināt kārtību pilsētā, arī lielākai cilvēku plūsmai pārvietojoties uz centru.

Festivāla rīkotājs Ģirts Majors piebilda, ka no iepriekšējiem festivāliem šis "Positivus" atšķirsies ar to, ka apmeklētāji lielākoties apmetīsies viesnīcās Rīgā, nevis teltīs blakus pasākuma norises vietai.

Telšu pilsētiņa Lucavsalā tomēr būšot, bet tā paredzēta salīdzinoši maza, un tajā apmetīsies aptuveni 2000 cilvēku.

Kopumā plānots, ka katru dienu festivālu apmeklēs ap 20 000 cilvēku.

Policisti uzraudzīšot situāciju arī uz ūdens.

Festivāla pirmsākumi meklējami 2007. gadā, tam katru gadu līdz 2019. gadam norisinoties Salacgrīvā. Covid-19 pandēmijas laikā festivāls nenotika.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu