FOTO un VIDEO ⟩ Latvijas piekrasti apciemojušais valzirgs manīts Somijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Kymenlaakson Pelastuslaitos @kymenpelastus/Twitter.com

Latvijas piekrasti apciemojušais valzirgs šonedēļ manīts Somijā, ziņo somu mediji un operatīvie dienesti.

Valzirgu fiksējuši Haminas pilsētā, kas atrodas nepilnus 50 kilometrus no Krievijas robežas.

Tiek pieļauts, ka Somijā manītais valzirgs ir tas pats, kurš jūlija sākumā viesojās Liepājas un Ziemeļkurzemes piekrastē.

Valzirgs pievērsa arī ekspertu uzmanību, Austrumsomijas Universitātes roņu pētniece Mervi Kunasranta norādīja, ka valzirgs tālāk devās pats savās gaitās, tāpēc nebija nepieciešamības viņam sekot.

"Labākais ir likt viņu mierā, daba pati par visu parūpēsies," viņa piebilda.

Lai nodrošinātu valzirga mieru, policija bija ierobežojusi pludmales daļu, un valzirga stāvoklim sekoja glābēji un veterinārārsti.

Haminas iedzīvotāja Minna pastāstījusi, ka viņa ar kolēģi valzirgu izrāpjamies pludmalē pamanīja piektdien, ap pulksten 10 no rīta. Vairākas stundas, kuru laikā viņa novēroja dzīvnieku, tas bijis mierīgs, ziņo portāls LSM.

Lai arī valzirgi dzīvo Ziemeļu ledus okeānā un tuvējās jūrās ziemeļu puslodē, kāds indivīds jau jūnija vidū tika manīts Vācijas piekrastē, bet Jāņos arī Polijas piekrastē. Iespējams, ka iznākušais valzirgs ir viens un tas pats dzīvnieks, ārvalstu eksperti izsaka minējumus, ka tā ir gados jauna valzirga dāma, jūlija sākumā ziņoja Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) eksperti.

Eksperti atgādina, ka, lai arī valzirgi cilvēkus neuztver kā barības objektus, tomēr, ja cilvēks pienāk tam pārāk tuvu, aizskar to un stiepj savu roku tam pretim, dzīvnieks aizstāvoties var iekost.

Jau ziņots. ka 4. jūlijā ap plkst. 3 tika konstatēts, ka Baltijas jūras krastā pie Liepājas ir izpeldējis valzirgs. Dažas dienas vēlāk viņš bija pārcēlies uz Ziemeļkurzemi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu