VIDEO Policijas suņiem "Positivus" telšu pilsētiņā darba netrūkst

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: LTV "Panorāma" video

Jau pirmajās festivāla "Positivus" stundās Valsts policijas suņi kopā ar kinologiem atrada gan augu izcelsmes, gan pulverveida, iespējamas, apreibinošas vielas, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Pulkstenis ir tikai seši vakarā, festivāls vēl nav paspējis iesilt, kad no kinologu mašīnām izkāpj divi vācu aitu suņi – Darvins un Vatsons. Abi ir ļoti pieredzējuši, šis nebūt nav viņu pirmais festivāls. Viņiem pietiek vien pagriezt savu degunu cilvēka virzienā, lai saprastu vai nepieciešams apostīt tuvāk, vai var griezt degunu jau uz citu cilvēku.

Vērojot kinologus un suņus darbā, var labi redzēt kā suņa ar ķermeņa valodu vēro kinologs. Vismazākā izmaiņa uzmanībā tiek ņemta vērā. Pagaidām pie ieejas suņi nav devuši signālu par iespējamām apreibinošām vielām. Tāpēc policija dodas narkotiku zalta āderes virzienā – uz telšu pilsētiņu.

Ejot garām kādai ārzemnieku kompānijai suns Darvins maina savu uzvedību. Kompānija jāpārmeklē.

Ikdienā Darvins meklē arī tabakas izstrādājumus un arī tagad tos atrod. Meitenes somiņā bija tinamā tabaka.

Bet kad suņi sasniedz telšu pilsētiņu, par iespējams apreibinošām vielām suņi ziņo arvien vairāk. Suņu deguni viegli atpazīst arī objektus, kas bijuši saskarē ar narkotikām. Šajā gadījumā – papīrs.

Bet suņus veiklībā arī uzvarēt nevar. Dažas teltis tālāk Darvins ziņo, ka ir atradis un tur ir daudz.

Stāsta turpinājums "Panorāmas" sižetā:

Sestdien no rīta ziņots, ka  "Positivus" laikā Valsts policija sākusi 17 administratīvā pārkāpuma procesus par iespējamu apreibinošo vielu glabāšanu vai lietošanu, kā arī trīs kriminālprocesus par par iespējamu narkotiku glabāšanu.

Kopumā saistībā ar festivālu policija sākusi 33 administratīvā pārkāpuma procesus. 11 procesi sākti par Ceļu satiksmes likuma pārkāpumiem, tostarp, seši elektroskrejriteņu vadītāji bijuši alkohola reibumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu