Virs Vidzemes notiek NBS sabiedroto lidojumi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
NBS lidmašīnas. Publicitātes foto
NBS lidmašīnas. Publicitātes foto Foto: Seržants Ēriks Kukutis, NBS

Svētdien, 17. jūlijā, virs Vidzemes notiek Nacionālo bruņoto spēku (NBS) sabiedroto gaisa kuģu mācību lidojumi, informē NBS.

Jau vēstīts, ka trešdien, 13. jūlijā, Smiltenes tuvumā notika iznīcinātāju F-35 un F-18 mācību lidojumi, bet Gulbenes novadā notika gaisa atbalsta kontrolieru mācības ar lidmašīnu pārlidojumiem.

Jau ziņots, ka šī gada jūlijā NBS karavīri saņems paaugstinātu atalgojumu, pamatojoties uz pieņemtajām izmaiņām bāzes algām un jaunai koeficientu sistēmai. Grozījumi Ministru kabineta noteikumos Nr. 509 ,,Noteikumi par karavīra mēnešalgas un speciālo piemaksu noteikšanas kārtību un to apmēru” tika pieņemti aizvadītā gada augustā, bet spēkā stājās šī gada 1. jūnijā, lai jau jūlijā karavīri saņemtu jauno atalgojumu.

Tāpat vēstīts, ka, saskaņā ar Aizsardzības ministrijas (AM) plānu, valsts aizsardzības dienests pakāpeniski tiks ieviests piecu gadu laikā. No 2023.gada 1.janvāra norisināsies pirmais ieviešanas posms, kuram varēs pieteikties brīvprātīgi. Pirmajā gadā varētu tikt iesaukti apmēram 1000 cilvēku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu