Zināms, kad uz Latvijas ceļiem varētu parādīties vidējā ātruma mērīšanas radari

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Kichigin/Shutterstock

Pēc sākotnējā plāna vidējā ātruma radariem 16 vietās Latvijā bija jāsāk darboties jau pirms gada. Taču atklājās, ka nepieciešami vēl īpaši Ministru kabineta noteikumi, kuri tapa mēnešiem ilgi. Tagad tie ir pieņemti, un "Latvijas Valsts ceļi" sākuši aparatūras iepirkuma procedūru, vēsta LTV Ziņu dienesta raidījums "Dienas ziņas".

Kopš šī gada sākuma līdz vakardienai uz ceļiem bojā gājuši jau 59 cilvēki. Latvijas Ceļu satiksmes drošības plānā šim gadam bija uzstādīts mērķis nepārsniegt 65 bojāgājušos uz miljonu iedzīvotāju, bet jau tagad skaidrs, ka šajā uzstādījumā iekļauties, visticamāk, neizdosies.

CSDD statistikas datu apstrādes vadītājs Juris Kreicbergs norāda – šis gads sākās pat ļoti cerīgi, līdz 8. jūnijam bojāgājušo skaits uz ceļiem bijis pat rekordzems. Bet vasarā situācija strauji mainījās.

Kreicbergs stāsta: "Pēc tam bija gandrīz divas nedēļas vidēji viens bojāgājušais dienā, kas ir tāds 2008., 2007. gada negadījumu līmenis. Tad bija neliela pauzīte, bet jūlijā atkal sākās negadījumi."

"Latvijas Valsts ceļu" pārstāve Anna Kononova komentē: "Patlaban notiek sarunas ar pretendentiem un dokumentu apmaiņa. Mēs ceram, ka tuvākajā laikā iepirkums noslēgsies, un varam plānot, ka pirmie prmie posmi ar vidējā ātruma radariem tiks aprīkoti šī gada beigās: novembrī, decembrī.

Līdz nākamā gada aprīļa beigām varētu tikt aprīkoti visi 16 pirmie prioritārie posmi."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu