Krievijas "McDonald's" vadītājs paziņo, ka frī kartupeļu ražotāji nepieņem pasūtījumus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: SIPA/Scanpix

Frī kartupeļu ražotāji nepieņem pasūtījumus no Krievijas pēc tam, kad sliktā vietējā raža izraisīja deficītu Krievijas pārdēvētajā "McDonald's", liekot tam izņemt kartupeļus no ēdienkartes, vēsta ziņu medijs "Insider".

Pieci vai seši lielākie frī kartupeļu ražotāji nevēlas piegādāt Krievijai produktu "labi zināmu notikumu dēļ", televīzijas kanālam RBC TV sacīja bijušais "McDonald’s" Krievijas viceprezidents Oļegs Parojevs.

Parojevs sacīja, ka lielāko frī kartupeļu ražotāju galvenās mītnes atrodas "nedraudzīgās" valstīs un netirgosies ar Krieviju.

"Vkusno I Tochka" ir apgalvojis, ka tas saglabās augstus standartus un klienti nepamanīs atšķirību.

Jau vēstīts, ka Krievijas pārveidotajā "McDonald's" ātrās ēdināšanas ķēdē "Vkusno I Tochka" beigušies kartupeļi, jo ir problēmas ar fritēto kartupeļu pagatavošanai piemērotu kartupeļu šķirņu iegūšanu. Uzņēmums norāda, ka kartupeļi ēdienkartē varētu atgriezties rudenī.

Krievijas Lauksaimniecības ministrija uzreiz noliedza, ka Krievijā būtu bijis kartupeļu trūkums. Savukārt "Vkusno I Tochka" skaidro, ka frī kartupeļu pagatavošanai piemēroto kartupeļu trūkums ir saistīts ar faktu, ka 2021. gadā Krievijā ienācies ļoti maz kartupeļu šķirņu, kuras tīkla uzņēmumos izmanto frī kartupeļu ražošanai.

Pēdējo astoņu gadu laikā uzņēmums ir koncentrējies uz Krievijas piegādātājiem un iegādājies produktus no tiem. Turklāt kļuvis neiespējami importēt kartupeļus no tirgiem, kas varētu kļūt par pagaidu kartupeļu piegādātājiem uzņēmumiem Krievijā.

"Pēc mūsu aplēsēm, šādas grūtības sagaida galvenos tirgus spēlētājus, neskatoties uz to, ka "Vkusno I Tochka" izmantoto kartupeļu standarts ir augstāks nekā konkurentiem," uzskata uzņēmums. Kartupeļi tīkla uzņēmumu ēdienkartē pilnā apjomā atgriezīsies nākamā ražas gada sākumā, 2022. gada rudenī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu