ZZS par Ministru prezidenta amata kandidātu izvirza Aivaru Lembergu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere / LETA

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) par Ministru prezidenta amata kandidātu uz 14.Saeimas vēlēšanām izvirzījusi koruptīvos noziegumos apsūdzēto politiķi Aivaru Lembergu ("Latvijai un Ventspilij").

ZZS līdzpriekšsēdētājs Armands Krauze šodien preses konferencē paziņoja, ka ZZS saraksta līderi Rīgā būs bijušais Satversmes tiesas priekšsēdētājs Gunārs Kūtris, Latgalē - lauksaimnieks Kaspars Melnis, Kurzemē - ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Uldis Augulis, Vidzemē - Krauze un Zemgalē - Saeimas deputāts Viktors Valainis.

Iepriekš Lemberga kā premjera kandidatūru apspriešanai ZZS valdē virzīja partiju apvienību veidojošā Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija (LSDSP), preses konferencē norādīja LSDSP priekšsēdētājs Jānis Dinevičs.

Iepriekš bija iecerēts, ka ZZS premjera amata kandidāts varētu būt Valainis, kurš bija virzīts no ZZS veidojošās Latvijas Zemnieku savienības (LZS). Valainis šodien uzsvēra, ka ZZS mērķis ir, lai premjera amata kandidāts būtu ar vislielāko pieredzi un baudītu visplašāko atbalstu sabiedrībā, tāpēc Valainis jau iepriekš atsaucis savu kandidatūru.

Kā norādīja Krauze, 14.Saeimas vēlēšanās kopā startēs ZZS abas veidojošās partijas LZS un LSDSP, kā arī ZZS sadarbības partija "Latvijai un Ventspilij".

Kā ziņots, Lembergs ir apsūdzēts koruptīvos noziegumos, kura krimināllietu pašlaik otrajā instancē skata Rīgas apgabaltiesa. Rīgas apgabaltiesa kā pirmā tiesu instance 2021.gada 22.februārī toreizējam Ventspils domes priekšsēdētājam piesprieda piecu gadu cietumsodu, mantas konfiskāciju un 20 000 eiro sodu. Lembergs šo spriedumu ir pārsūdzējis.

14.Saeimas vēlēšanas paredzētas 1.oktobrī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu